”Det lär knappast bli mindre energi i Globen”

ROCKBJÖRNEN

Nöjesbladets Joacim Persson på plats i Helsingfors

Foto: Lady Gaga på scenen förra året, eftersom det var fotoförbud på konserten i Helsingfors.

Lady Gaga har ett speciellt band till fansen. Men innan konserten började var Nöjesbladets Joacim Persson orolig. Det var för lugnt i arenan.

– Men så fort hon klev på blev det galet, säger han.

Snart smäller det – på torsdag och fredag väntar två utsålda konserter i Globen i Stockholm för Lady Gaga.
På måndagskvällen uppträdde världsstjärnan i Hartwall Arena i Helsingfors.
Nöjesbladets Joacim Persson såg konserten på plats i den finländska huvudstaden.

Vad var bäst i kväll?

– Den här showen hänger ihop bättre. Sätter man sig och räknar är det säkert lika mycket tid för klädbyten och annat som på Monster ball. Men det märks inte lika mycket.

Vad kunde varit bättre?

– Gaga har ett pianobaserat parti mitt i den här showen. Det har ju alltid följt med henne. Jag gillar när hon tar ner tempot och låter bli teatern ibland eftersom hennes musikaliska begåvning alltid kommer fram då. Men det blir lite långt den här gången. Sen hetsar hon lite onödigt förbi några av hitsen, säger Joacim Persson.

Vad överraskade mest på dig?

– Att hennes speciella band med fansen känns ännu starkare och ärligare. Förutom att ingen annan artist är i närheten av att göra så här avancerade arenashower är det en av sakerna som verkligen utmärker Gaga.

Var publiken med på noterna?
– Ja, herregud. Jag var faktiskt lite orolig först eftersom det var så extremt lugnt inne på arenan innan Gaga klev på. Nån försökte få igång vågen men det blev mest en krusning på rad 23. Men så fort hon klev på blev det galet. Och det lär knappast bli mindre energi i Globen, säger Joacim Persson.

Så bra var Lady Gagas konsert – låt för låt. Läs recensionen i tisdagens tidning!

ARTIKELN HANDLAR OM