’Jag visste inte vem Avicii var’

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

Danska Mø med på superstjärnans album

1 av 3
DANMARKS NYA DROTTNING Nu har Mø mer koll: ”Han är verkligen kung av det han gör”, säger hon om Avicii.

Hon finns med på hans succéalbum ”True”.

Men danska stjärnan Mø hade först ingen aning om vem Avicii var.

– Inte förrän låten var klar och skulle med på albumet fattade jag att han är ”fucking huge”, säger hon till Nöjesbladet.

Danska popundret Mø, eller Karen Marie Ørsted som hon egentligen heter, har gått igenom flera livsperioder och genrer för att hitta dit hon är i dag. Punk, hiphop, pop.

Och det var mellan hiphopen och poppen som svenske världsstjärnan Tim ”Avicii” Bergling, 24, la en förfrågan om att ha med henne på sitt album ”True”. Då hade Mø, 25, redan hunnit byta skivbolag.

Men önskemålet nådde ändå fram.

”Hade ingen aning”

– Jag sa åt dem att ge mig beatet, och även om det inte var min stil så tyckte jag att det lät bra. Jag la sången och de älskade det. Sedan var det mycket snack fram och tillbaka vad som skulle hända med det, men jag tänkte bara ”jaja”, säger hon.

– Grejen är att jag inte visste vem Avicii var då. Jag var mer inne i den alternativa musiken och hade ingen aning.

Resultatet blev ”Dear boy” och först när allting var klart förstod Mø vem det var hon hade att göra med.

”Han är ju kung”

– Då fattade jag att han är ”fucking huge”. Plötsligt blev allt en jävligt stor grej och det hade jag ju inte riktigt tänkt på innan, säger hon och skrattar.

– Han är verkligen kung av det han gör.

Om Avicii är vår svenske kung är Mø Danmarks drottning. Hon har prisats vid danska P3 guld men släppte debutalbumet ”No Mythologies to Follow” så sent som i mars.

– Ända sedan jag var sju har jag varit besatt av min dröm om att bli en musiker. Varje morgon jag vaknar och vet att jag ska jobba med musik, och får göra det jag älskar mest, det får mig att känna att jag spenderar min tid här på rätt sätt, säger hon.

Det här är Mø

Mø är artistnamn för Karen Marie Ørsted. Singeln ”Glass” gjorde henne till ett namn i hemlandet Danmark i januari 2013. Hon har belönats vid danska P3 guld och medverkar på Aviciis debutalbum. Hon har varit på turné konstant de senaste två åren, bland annat med svenske Erik Hassle i USA och uppträtt på stora scener som Roskilde och amerikanska talkshows som Jimmy Kimmel live.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN