Så ska Ariana undvika skandal

ROCKBJÖRNEN

Tv-barnstjärnan Ariana Grande: Mina riktiga vänner står mig nära

1 av 2

Flera av tv-barnstjärnorna bytte rampljuset mot missbrukets mörker.

Rockbjörnennominerade Ariana Grande har byggt upp ett skyddsnät av vänner och familj för att undvika fallgroparna.

– Jag tror att det kommer att hålla mig intakt, säger hon till Nöjesbladet.

Foto: Behåller fotfästet Ariana Grande är en av alla amerikanska stjärnor som växte upp i tv-program. Många före henne har fått problem efteråt, men Ariana vill leva ett så vanligt liv som möjligt.

Genom åren har Disney channel varit en plantskola för unga talanger.

Och en grogrund för skandaler som till och med skulle få Svarte-Petter att rodna.

Till behandlingshem

Zac Efron, Britney Spears och Lindsay Lohan är bara några av de före detta tv-barnstjärnorna som tvingats till behandlingshem för att få hjälp med uppmärksammade drog- och alkoholproblem.

Kanalen Nickelodeon, som liksom Disney channel riktar sig till en yngre målgrupp, har också haft sin beskärda del av skandaler, främst med Amanda Bynes som galjonsfigur.

Ariana Grande, 21, blev känd som det charmiga yr­vädret Cat Valentine i Nicke­lodeons populära komedi­serie ”Victorious”. Hon spelade rollfiguren mellan 2010 och 2013 och har sedan sin sorti blivit popstjärna med hitlåten ”Problem”.

Hon är en av dem som lyckats klara sig undan större skandaler.

Vill leva vanligt liv

Branschen är full av unga stjärnskott som spårar ur. Vad tror du kommer att hindra dig från att göra detsamma?

– Jag håller mina riktiga vänner väldigt nära och min familj är väldigt delaktig. Jag tror att om jag kan ha kvar de relationerna så kommer det att hålla mig intakt, säger hon.

Hon vill kunna leva ett så vanligt liv som möjligt och menar att det är viktigt att inte låta sin offentliga person tränga in i den privata bubblan för att behålla fot­fästet.

– Till exempel ska jag börja plugga franska nu, vilket jag ser fram emot jättemycket. Jag gillar att hitta på olika småprojekt som inte innebär att det första man gör när man vaknar är att kolla topplistorna, säger hon.

”Folk förstår inte”

I dag vill hon inte prata om sin tid på Nickelodeon, vilket personer i hennes läger poängterar vid flera tillfällen inför intervjun.

Men hon berättar att hon har jobbat hårt för att lyckas som artist efter att först ha slagit igenom i barnkanalen.

– Resan har varit fantastisk och har krävt väldigt mycket hårt arbete. Jag tror inte att folk förstår hur mycket jobb som krävs för att nå framgång, säger hon.

Rockbjörnen-nominerad

Den 28 augusti kan Grande vinna en Rockbjörn på prisutdelningen på Gröna Lund. Hon är nominerad i kategorin "Årets utländska låt" med låten "Problem" som har passerat dubbel platinaförsäljning i Sverige.

På fredag släpps hennes album "My everything" där hon samarbetar med en rad svenska producenter och låtskrivare, bland andra Max Martin, Carl Falk, Rami Yacoub, Ilya och Shellback. Och för första gången har One Direction-stjärnan Harry Styles skrivit en låt till en annan artist, balladen ”A Little Bit of Your Heart”.

ARTIKELN HANDLAR OM