Benjamin Ingrosso

Benjamin Ingrosso: ”Ge mig ett år så slår jag Bianca”

Av: 

Benjamin Andrée

ROCKBJÖRNEN

Att storasyster Bianca Ingrosso har sålt ut Globen bara genom att prata är inget som gör honom avundsjuk.

Tvärtom så inspireras Benjamin Ingrosso av konkurrensen.

– Jag får väl sälja ut Friends Arena i stället. Och hon har ingen Rockbjörn, där slår hon mig aldrig, säger han.

Förra året vann Benjamin Ingrosso, 21, en Rockbjörn i kategorin ”Årets manliga liveartist”. I år uppträder han på Rockbjörnen och har dessutom chans att kamma hem ytterligare statyetter vid galan i Kungsträdgården.

– Det känns helt galet att vara nominerad i tre kategorier. Just nu så njuter jag bara av att vara nominerad. Vinner jag så blir det en fantastiskt bonus, säger han till Nöjesbladet.

– Och eftersom jag vann ”Årets manliga artist” förra året så hade det varit fett att vinna ”Årets liveartist” i år. Om jag får drömma.

Ska du be till högre makter eller ska du hetsa dina följare att rösta?

– Min syrra heter ju Bianca Ingrosso (gapskratt) så jag behöver inte fiska röster själv, säger han lite skämtsamt. Hon är mitt största fan.

Sålt ut Globen

Storasyster Bianca Ingrosso, 24, har över en miljon följare på Instagram och driver den populära podcasten ”Alice & Bianca - Har du sagt A får du säga B” tillsammans med väninnan Alice Stenlöf.

I maj i år hade tjejerna en livepodd inför ett fullsatt Globen i Stockholm.

– För mig känns det så jävla fett att min syrra har sålt ut Globen genom att bara prata. Det är sån jävla power i det, säger han.

Samtidigt menar han att han inte är det minsta avundsjuk.

– Vi är visserligen i nöjesbranschen båda två men vi jobbar på helt olika planhalvor. När jag släpper ett album så kan jag ju inte på något sätt tävla mot hennes sminkmärke eller hennes podcast.

Men det svider inte att syrran har sålt ut Globen?

– Ge mig ett år så slår jag Bianca. Jag får väl sälja ut Friends Arena i stället. Och hon har ingen Rockbjörn, där slår hon mig aldrig.

– Men helt seriöst så finns det ingen avundsjuka mellan oss syskon. Jag är lika stolt över min lillebrorsa Theo när han gör mål i fotboll som när syrran säljer ut Globen, säger han.

Även mamma Pernilla Wahlgren, 51, får sig en hyllning av den Rockbjörnen-aktuella artisten.

– Jag är så stolt över henne. Shit alltså, min mamma. Hon lever drömlivet nu. Hon har slitit i alla år och försörjde oss genom att åka runt i köpcentrum och på företagsgig men det har hon inte behövt göra de senaste åren efter succén med ”Wahlgrens värld”.

Familjen stöttar

Förra året när han vann pris på Rockbjörnen fanns både mamma och storasyster på plats i publiken - om det blir så även i år vet han inte.

– Jag hoppas det. Annars får jag nöja mig med publikstödet. Det var så jävla fett förra året.

Benamin Ingrosso är nominerad i kategorierna ”Årets manliga artist”, ”Årets liveartist” och ”Årets fans”. Han kommer också att uppträda på stora scenen i Kungsträdgården den 13 augusti.

Rockbjörnen är gratis för alla.

Programledare på galan är Aftonbladets Frida Söderlund och humorstjärnan Johanna Nordström. Övriga artister som uppträder samt prisutdelare avslöjas den närmaste tiden.

Var med och utse vinnarna – rösta på just dina favoriter nedan NU!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE

Sandmans besked: Hollywood nästa

ÄMNEN I ARTIKELN

Benjamin Ingrosso

Rockbjörnen

Bianca Ingrosso