Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Linkin Park: ”Våra hjärtan är krossade”

Uttalar sig för första gången efter Chester Benningtons död

avLouise Åström

Chester Bennington begick självmord och är saknad av en hel värld.

För första gången sedan hans död uttalar sig hans band, Linkin Park om tragedin.

– Din frånvaro lämnar ett tomrum efter sig som aldrig kan fyllas – en rolig, ambitiös, kreativ, vänlig och generös röst i rummet saknas, skriver bandet i ett öppet brev på Facebook.

1 av 2 | Foto: Nixon/Future/REX/Shutterstock / Rex Features
Chester Bennington hittades död i torsdags.

Sångaren i Linkin Park, Chester Bennington, hittades död i torsdags i en bostad i Los Angeles. Rättsläkare har bekräftat att dödsorsaken är självmord.

Nu uttalar sig bandet för första gången efter dödsbeskedet. På sin officiella Facebooksida har de skrivet ett öppet brev till Chester.

”Kära Chester, våra hjärtan är krossade. Chockvågorna av sorg och förnekelse sveper fortfarande genom vår familj samtidigt som vi börjar inse vad som hänt”, skriver de och fortsätter:

”Du berörda så många liv, kanske fler än du insåg. Under de senaste dagarna har vi sett så mycket kärlek och stöd, både publikt och privat, från hela världen. Talinda och familjen uppskattar det och vill att världen ska veta att du var världens bästa make, son och pappa; familjen kommer aldrig att vara hel utan dig”.

Chester lämnar efter sig hustrun Talinda Bennington och sammanlagt sex barn.

”Älskar och saknar dig”

I brevet berättar bandet också att Chester engagerat pratat om en framtid med bandet. De skriver också att han fört bandet närmare varandra och gjort gruppen mer mänsklig.

”Din frånvaro lämnar ett tomrum efter sig som aldrig kan fyllas – en rolig, ambitiös, kreativ, vänlig och generös röst i rummet saknas.

Av inlägget framgår också att bandets framtid nu är osäker.

”Vi vet inte vilken väg vår framtid kommer att ta. Vi vet att alla våra liv blev bättre på grund av dig. Tack för den gåvan. Vi älskar dig och saknar dig så mycket. Tills vi ses igen, LP”, avslutar dem.

ARTIKELN HANDLAR OM