Coldplay i Köpenhamn: ”En given fyra”

ROCKBJÖRNEN

Så bra var bandet enligt Nöjesbladets Joacim Persson

Foto: Coldplay vid en konsert förra året.

Nöjesbladets Joacim Persson minns knappt den bleka spelningen på Where the action is förra året.

Men när Coldplay går på scenen och levererar en enorm arenashow låter det annorlunda.

– Jag satt och rös flera gånger, säger han.

Foto: Mäktigt med lysande armband.

Om två dagar landar Coldplay i Sverige. De brittiska arenarockarna intar Stadion i Stockholm på torsdag. Och formen är på topp om man får tro Nöjesbladets Joacim Persson.

Men vad var bäst ikväll?
– Hur Coldplay har utvecklat den enormt visuella arenashowen med den här turnén. Det har ju bandet länge varit duktiga på, men jag tror faktiskt aldrig de lyckats så bra på just det planet som i kväll. Coldplay utmålas ju ofta som själva definitionen av ett trist band. Då har man förmodligen inte brytt sig om att se bandet live. Ja, och så att den här spelningen suddade ut minnet från den hyfsat bleka Where the action is-spelningen förra året. I den mån man minns den, säger Joacim Persson.
Vad kunde varit bättre?
– Avslutningen med extranumren börjar faktiskt oväntat blekt. Där hade bandet kunnat skruva till dynamiken bättre. Sen blir det visserligen magiskt till slut, men det tar lite tid.
Vad överraskade mest på dig?
– Ja, det blev väldigt mäktigt med alla självlysande armband. Publiken fick dem i entrén och de var sedan en del av showen. De lystes upp samtidigt och förvandlade arenan till en neonklar stjärnhimmel. Smart uppgradering av balladtändaren kan man väl säga, säger Joacim Persson.
Var publiken med på noterna?
– Absolut. Vi snackar Maiden/Springsteen-stämning här. Då vet ni vad det handlar om. Allsången var imponerande och det märktes att fansen gick igång på det här armbandstricket. Jag satt och rös flera gånger. Ibland kanske jag bara frös visserligen, det blev rätt svalt mot slutet.
Slutligen – vad får Coldplay för betyg?
– En given . Men stark, säger Joacim Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM