”Inledningen är knäckande bra”

ROCKBJÖRNEN

Coldplay på Stadion –

I tisdags uppträdde Coldplay i Köpenhamn. När Joacim Persson då recenserade bandet blev det en fyra.

Och ikväll imponerar Coldplay lika mycket på Nöjesbladets recensent.

– Coldplay är definitivt uppe och vibrerar vid fem plus, säger han.

”Det är så välregisserat och snyggt ljussatt att jag måste titta en extra gång så att inte molnen som passerar filmiskt framför månen är en projektion. Allt känns möjligt”, skrev Joacim Persson i sin recension när han såg de brittiska arenarockarna i Köpenhamn.

Och han blir inte besviken efter kvällens spelning på Stadion.

Men vad var bäst i kväll?

– Inledningen är enorm. Den är faktiskt knäckande bra. Den och cirkusfinalen i "Every teardrop is a waterfall" då Coldplay vrider på alla knappar de har i leksaksbutiken, säger han.

Vad kunde ha varit bättre?

– Jag har inget emot andrum i konserter men jag tycker fortfarande att mittpartiet med bland annat "Up in flames” och ”Warning sign” är för ljummet. Det förvånar mig att inte Coldplay skruvat till den där passagen lite bättre när så mycket annat är briljant.

Vad överraskade mest på dig?

– Att Chris Martin berättade direkt efter ”Paradise” att de skulle köra låten en gång till, för att spela in den till en tv-sänd cancergala i USA. Har nog aldrig sett ett band på den här nivån spela samma låt två gånger i rad. Blev så klart makalös stämning i publiken, säger Joacim Persson.

Var publiken med på noterna?

– Verkligen. Framför allt då när de fick reda på att de spelades in. Men det var mäktig stämning mest hela kvällen, stundtals strået vassare än i Köpenhamn. Trots rätt många färre i publiken. 

Slutligen – vad får Coldplay för betyg?

– Stark fyra även i kväll. Coldplay är definitivt uppe och vibrerar vid fem plus då och då i den här showen men tyvärr håller de inte den nivån hela vägen. Men ändå, få gör det här arenaspektaklet bättre, säger Joacim Persson.

ARTIKELN HANDLAR OM