Var stupfull på scenen

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Amy Winehouse utbuad av 20 000 fans – nu ställer hon in delar av Europaturnén

1 av 2 | Foto: Foto: AFP
Amy Winehouse anländer till Belgrad för spelningen som sedan slutar i kaos.

LONDON. Amy Winehouse, 27, buades ut under skandalkonserten.

Sångerskan framträdde stupfull inför 20 000 i Serbien.

Nu ställs delar av Europaturnén in.

Publiken kunde inte tro sina ögon. Europapremiären för hennes sommarturné kunde inte ha fått en värre start. En timme försenad klev Amy Winehouse ut på scenen i Serbiens huvudstad Belgrad i lördags kväll.

Sångerskan raglade och sluddrade som om hon var kraftigt berusad av alkohol eller droger. Flera videoklipp från skandalspelningen sprids nu på nätet. Där syns Winehouse snubbla fram över scenen, hon kan knappt stå på benen, vinglar fram och tillbaka och ger ett förvirrat intryck.

Tappar micken

Vid ett tillfälle tappar hon mikrofonen på scengolvet och tvingas ta stöd mot sina bakgrundssångare för att kunna böja sig ner och rätta till skorna.

Efteråt rasade publiken mot sångerskans katastrofframträdande:

– Hon sjöng inte en enda sång från början till slut. Några av låtarna försökte hon inte ens sjunga, säger ett fan enligt Daily Mail.

– Det var fruktansvärt. Hon borde ha ställt in allting i stället för att ha framträtt så här, säger Ivana Bilic till nyhetsbyrån AP.

Ber om ursäkt

Amy Winehouse har under lång tid kämpat mot drog- och alkoholmissbruk. För bara några veckor sedan lade hon frivilligt in sig på rehab för att komma i form inför Europaturnén, nu ställs delar av den in.

– Sångerskan vill be om ursäkt till fans i Turkiet och Grekland som hoppats på att få se henne, men hon känner att det här är rätt sak att göra. Trots att hon känner sig säker på att hon vill fullfölja sina åtaganden har hon kommit överens med sitt management om att hon inte klarar av att göra sitt yttersta vid framträdandena och därför kommer hon i stället vända hem, säger hennes publicist i ett uttalande.

Oklar framtid

Amy Winehouse är fortfarande schemalagd att framträda i spanska Bilbao den åttonde juli. Hennes representanter säger till AP att man inom kort kommer att meddela huruvida den och efterföljande konsertdatum fram till det planerade avslutet i Bukarest den 15 augusti fortfarande kommer att bli av eller inte.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM