Nu slår Bagge tillbaka: Jag var så jävla snäll

ROCKBJÖRNEN

Jättebråk om pengar med Lars från ”Idol”

Foto: Felipe Morales, Dennis Pettersson
”Extremt dyrt” Anders Bagge vill ha tillbaka en del av pengarna som han lagt ut på Lars Erikssons skiva. ”Jag har i princip lånat ut pengar som en bank”, säger han.

Anders Bagge är besviken efter ”Idol”-Lars utspel.

Nu slår han tillbaka.

– Lars borde läsa avtalet som vi har mellan oss. Jag var så jävla snäll, säger Bagge.

I går skrev Nöjesbladet om bråket mellan Lars Eriksson, 30, och Anders Bagge, 43. Den före detta idolen berättade om den tvååriga kampen för att få ut sitt debutalbum.

– Han (Bagge) får alla pengarna för skivan. Det känns inte så jävla roligt, säger Lars Eriksson.

”Jättetråkigt”

Men Bagge ger en helt annan bild av vad som hänt.

– Det är jättetråkigt, jag la ut hur mycket pengar som helst och vill bara ha tillbaka inspelningskostnaden. Jag har i princip lånat ut pengar som en bank och vill bara ha tillbaka en del av dem, säger Anders Bagge.

Under inspelningen av skivan fick Lars fria händer. I en studio i Blekinge spelades skivan in utan att Bagge blandade sig i – och kostnaderna drog i väg.

– Jag lovade att finansiera plattan och jag höll det. Jag hjälpte inte Lars av ekonomiska skäl utan gick in i det med själ och hjärta. Problemet var att det blev extremt dyrt. Det är bara artister som Carola eller Tomas Ledin som säljer mycket skivor som har sådana inspelningskostnader, säger Bagge.

De ekonomiska meningsskiljaktigheterna ledde till brytningen.

– Vi kunde inte jobba ihop så vi tog i hand som två vuxna människor och skiljdes åt.

De exakta detaljerna om vad som har hänt vill Bagge inte gå in på eftersom det finns ett avtal mellan dem. Ett avtal som han tycker att Lars har brutit. Att Lars inte kan tjäna några pengar håller han heller inte med om.

”En grym musiker”

– Jag skänkte honom hela inspelningen för över ett år sedan, han har rättigheterna till hela sin skiva. Han kan göra vad han vill, vara ute och giga 365 dagar om året och tjäna pengar.

Trots det som har hänt vill Anders Bagge lägga det hela bakom sig.

– Jag hoppas att han får ut sin musik och att det går bra för honom. Jag tycker fortfarande att han är en grym musiker.

ARTIKELN HANDLAR OM