Rockbjörnen

Timbuktu: Vi vill ligga med andra

Av: 

Niklas Strömberg

ROCKBJÖRNEN

Dumpar nära vännen för Oskar Linnros inför nya skivan

Timbuktu kände sig som ”en guldfisk som simmat för länge i samma skål”.

Svaret blev att bryta med sin producent och nära vän.

Den kommande singeln är nu signerad Oskar Linnros.

Timbuktu splittras.

Så skulle man kunna säga.

Under hela rapparen Jason ”Timbuktu” Diakités karriär har hans nära vän Måns Asplund varit en så ständigt närvarande samarbetspartner att man nästan kan se dem som en duo.

Från det stora genombrottet med ”Gott folk” till hitsen ”Alla vill till himlen” och ”Det löser sig”. I stort sett allt har producerats och medskrivits av Måns Asplund.

Fram tills nu.

Bytte ut sitt team

Inför det kommande albumet ”Sagolandet” upplevde Jason Diakité att det behövdes en förändring.

– Jag kände mig som en guldfisk som simmat runt i samma skål så länge att saker och ting började ske slentrianmässigt, säger han.

Svaret blev att byta ut folket runt om sig. Från skivbolag till pressansvarig, till producenten och vännen Måns Asplund.

”Som ett gift par”

– Jag har bytt i princip allting. Det har varit jäkligt skrämmande och en väldigt ångestframkallande process att gå igenom. Många av de jag jobbar med är mina goda vänner. Inte minst Måns, vi är som ett gammalt gift par.

Det måste kännas som att göra slut med sin flickvän?

– Nej, snarare som att man fortfarande vill vara ihop med sin flickvän, men ändå vill ligga med andra. Haha! Det är ju inte så att vi aldrig mer ska jobba tillsammans.

Det nya albumet föddes då Timbuktu i oktober 2010 besökte Sundsvall och producenten Patrik Collén, känd framförallt för sitt arbete med rapparen Petter.

– Tidigare hade jag upplevt det som ett otroligt ok att skriva ny musik, men när jag kom upp dit skrev jag åtta låtar på fyra dagar. Det var en sådan extrem inspirations-tsunami.

”En perfektionist”

En annan musiker och producent som Timbuktu valt att jobba med på det kommande albumet är popundret och tidigare Snook-medlemmen Oskar Linnros.

Totalt har Linnros producerat två låtar på den kommande skivan, däribland Timbuktus nästa singel ”Resten av ditt liv” som släpps den 30 maj.

– Det grymma med Oskar är att han är väldigt perfektionistisk i sitt hantverk. Och det är inte riktigt jag. Jag går inte tillbaka i tagningar och ändrar vissa ord och så. Oskar körde faktiskt lite med mig.

– Jag sköt faktiskt på hela plattan flera gånger för att få tid att jobba med Oskar.

Med i succéprogram

”Sagolandet” släpps den 8 juni. Enligt Nöjesbladets källor är Timbuktu senare i höst också aktuell för andra säsongen av TV4:s program ”Så mycket bättre”. Timbuktu vill inte

diskutera om huruvida den informationen stämmer.

– Jag har ingen kommentar, säger han.

ANNONS

Sista chansen! 25% rabatt på makeup för alla hudtyper från IsaDora

Extern länk från MEDS

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen

”Timbuktu” Jason Diakité

Oskar Linnros