Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Artisterna om att bli nominerade i Rockbjörnen 2018: ”Ofattbart”

Finalfasen av Rockbjörnen är här.

Äntligen står det klart vilka som har chansen att vinna fansens musikpris i augusti.

Flest nomineringar har Hov1 och Felix Sandman.

– Fan vad fett! Jag är så tacksam över att folk tror på mig och röstar såhär efter mitt första solosläpp. Helt sjukt, säger Felix Sandman.

Rockbjörnen 2018 har nått sin finalfas.

Nitton svenska artister, och nio internationella, slåss om fansens kärlek och de åtråvärda rockbjörnarna som delas ut i åtta kategorier.

Flest nomineringar har svenska musikgruppen Hov1 och artisten Felix Sandman. Hov1 har fem nomineringar, varav i en kategori är de nominerade hela två gånger.

– Vi vill tacka alla våra fans som har nominerat oss, det betyder jättemycket för oss. Utan er inget Hov1, säger gruppen.

Felix Sandman har fyra nomineringar.

– Fan vad fett! Jag blev så sjukt positivt överraskad och glad av detta. Jag är så tacksam över att folk tror på mig och röstar såhär efter mitt första solosläpp. Helt sjukt, säger Felix.

– Tack, tack, tack! Finner inga ord, fansen är fantastiska.

”Så sjukt kul”

Andra nominerade är bland andra de tidigare vinnarna Zara Larsson och Miriam Bryant, samt nykomlingar som Jireel, Chris Kläfford och Sarah Klang. De tre sistnämnda är alla nominerade i ”Årets genombrott”, precis som svenska popbandet Mares.

– Vi är verkligen helt överväldigade över att så många har röstat på just oss. För bara något år sedan repade vi i en musiksal och nu är vi nominerade till en rockbjörn. Ofattbart. Tusen tack och oändligt med kärlek till er alla, säger Mares.

Även Benjamin Ingrosso är nominerad. I år har han chans att kamma hem både ”Årets manliga liveartist” och ”Årets låt”.

– Fansen är helt underbara! Det här är så sjukt kul och jag är så glad och tacksam över att folk tror på mig och har röstat fram de här nomineringarna. Tack alla för det fina stödet jag fått under det här händelserika året, säger han.

– Mina fans är de bästa fansen och jag ser fram emot hösten tillsammans med dem.

Rockbjörnen 2018 går av stapeln den 15 augusti i Kungsträdgården i Stockholm. Galan sänds live på aftonbladet.se och Splay TV:s youtubekanal, och är gratis för alla besökare.

Klara att uppträda på galan är Omar Rudberg och Peg Parnevik. Många fler akter återstår att avslöjas under sommaren.


Rösta på din favorit här!

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE