Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Svenska pojkbandet får fansen att tappa andan – bokstavligt

I dag spelar The Fooo för ett utsålt Annexet

Redan prisbelönta – och med ett utsålt Annexet till sitt förfogande.

Men svenska popfenomenet The Fooo har fått lära sig att bromsa.

– Vi är väldigt hårda mot oss själva, säger Oscar Molander till Nöjesbladet.

– Alltså, de måste ha tagit hårstråna när de kramade oss eller något.

Felix Sandman, 15, och Omar Rudberg, 15, vänder iphoneskärmen mot Oscar Enestad, 17, och Oscar "O.G" Molander, 17.

Ett fan har lagt upp en bild på två genomskinliga burkar.

I den ena ligger ett blont hårstrå. I den andra ett mörkt.

Felix och Omars.

Bara en dag tidigare samlades 1 500 fans på Drottninggatan i Stockholm inför den första signeringen av debutalbumet "Off the grid".

Ambulans och polis

Signeringen fick förlängas med tre timmar, både polis och ambulans tvingades till platsen på grund av hysterin – ett fan blev så tagen av mötet att hon fick andnöd framme vid signeringsbordet.

The Fooo gör allt för fansen och fansen allt för dem. Fansen har vräkt omkull kravallstaket på "Sommarkrysset", röstat fram pojkbandet till en Grammis för Årets innovatör och gett dem över 90 000 hängivna följare på Instagram.

Men Felix, Oscar, Omar och O.G vägrar ta framgången för given.

– Det var mycket tankar om hur albumet skulle tas emot. Vi har den ångesten med varandra, men det är en bra nivå att ligga på. Det är bättre att bli överraskad än besviken, säger Felix Sandman.

– Vi förvånas alltid och snackar själva om "kommer det att komma folk eller inte?", vi vet aldrig. Våra fans lyckas alltid överraska oss, säger Oscar Enestad.

Förband till Bieber

Det har inte ens gått ett år sedan genombrottet som förband till Justin Biebers Sverigebesök. Ändå står de själva på scenen i ett utsålt Annexet i kväll.

– Det känns sjukt. Men vi har haft en målmedvetenhet ända ifrån början. Redan innan vi fick vara förband så har vi haft tanken att vi ska gå så långt vi kan, nå över toppen. Även som underdogs, säger Felix.

Inför den fem städer långa turnén "The Fooo Experience" har pojkbandet skruvat upp tempot ytterligare. Showen, tanken, koreografierna – allt är spetsat till max. Men det har också tvingat dem att sätta stopp för sin egen drivkraft.

– Att dansa, sjunga och volta, det är vår grej. Och vi vill hela tiden framåt, men ibland kan man känna, fan, måste vi göra allt det här? Det tar så mycket mer på en och man måste alltid vara på topp. Men samtidigt, det är vår grej, säger Felix.

Bråkar mer nu

Tanken har aldrig varit att bli som andra pojkband. Tanken har alltid varit att pusha musiken och gruppen utanför boxen. Att vara The Fooo fullt ut.

– Vi är perfektionister och jobbar verkligen fram något till hundra procent. Det är en process och det kan bli som ett motstånd att försöka toppa hela tiden. Som att vi jobbar mot oss själva, men det hjälper oss också, säger Oscar.

Har ni fått lära er att bromsa?

– Ja, det kan man säga. Det handlar också om att vi ska ha ett samarbete. Om alla bara kör på kommer vi inte att komma någonstans, då kommer vi bara bli oense. Man måste välja ut saker, fråga andra vad som är bäst, säger Felix.

Kommer ni alltid överens?

– Nej, det gör vi inte. Vi har stött på sådana grejer den senaste tiden när det blivit en större påfrestning. Men det gäller att man snackar med varandra och kommer överens om varför det blev så, och hur man ska lösa det. Ser man en lösning direkt blir det bättre, säger Felix.

Fyra månaders förberedelser är över. Skivan är släppt, biljetterna är sålda, showen är på plats. Det här är bara början.

– Så länge det tar oss någonstans, så länge vi har stöd, så länge vi skapar historia, då kommer vi att vara The Fooo. Det finns ingen anledning till att det skulle behöva ta slut, då blir vi bara ensamma, säger bandet.

FÖLJ THE FOO BACKSTAGE – I Rockbjörnen Backstage

TÄVLA om en signerad keps från The Fooo

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN