Black Ingvars hyllar Sven-Erik Magnusson på Sweden Rock

Anders Möller: ”Sven-Erik var min första idol”

Sven-Erik Magnusson hyllas på Sweden Rock – av Black Ingvars.

Efter gårdagens begravning gör de ändringar i sin sommarshow.

– Sven-Erik var min första idol, säger sångaren Anders Möller i ett pressmeddelande.

Den humoristiska heavy metal-gruppen Black Ingvars hyllar Sven-Erik Magnusson, som gick bort efter en tids sjukdom den 22 mars i år. Han blev 74 år. Till sin sommarturné gör Black Ingvars om i sin show för att visa sin respekt och tacksamhet gentemot Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars. Bandet kommer att uppträda med Sven-Ingvarslåtar under Sweden Rock i år.

- Sven-Erik var min första idol. Fick min första Sven-Ingvars-singel när jag var 6 år. Sedan dess har han alltid funnits i mitt liv och dessutom blev vi goda vänner. Han var en av Sveriges absolut bästa sångare, säger Anders Möller, sångare i Black Ingvars i ett pressmeddelande.

”Det var magiskt”

Det är i nuläget inte bestämt vilka Sven-Ingvarslåtar som kommer ingå i den nya repertoaren. Under gårdagens begravningsceremoni i domkyrkan i Karlstad befann de sig på plats.

- Jag och Anders var på begravningen igår. Det var väldigt vackert och känslosamt. Sonen Oskar sjöng så otroligt fint för sin far. Blundade man så trodde man nästan att Sven-Erik hade återuppstått igen. Det var magiskt, säger bandkollegan Magnus Tengby i pressmeddelandet.

Black-Ingvars turné pågår från slutet av april fram till september.

Publisert:

LÄS VIDARE