Zara Larsson: ”Machokulturen är giftig”

Kritiserar stereotyper i brittisk intervju

Zara Larsson förklarar varför hon är feminist.
Zara Larsson förklarar varför hon är feminist.

Zara Larsson har tröttnat på machokulturen.
I en brittisk intervju berättar hon att hon tycker synd om män som tvingas leva upp till stereotyper skapade av samhället.
– Jag är en manshatare så vad kan jag säga, säger hon in intervjun, skriver Contact music.

Zara Larsson är inte bara framgångsrik för sina hitlåtar. Hon är även välkänd för att ofta lyfta feministiska frågor. I en intervju med den brittiska tidningen Daily star sunday riktar hon skarp kritik mot den machokultur hon upplever.

– Jag är en manshatare så vad kan jag säga? Jag hatar inte specifika män eller min pappa eller mina manliga vänner. Men i samhället har män så mycket makt och machokulturen är giftig för både män och kvinnor. Jag tycker så synd om män som måste leva upp till den machobild som förväntas av dem, säger hon i intervjun, uppger Contact music.

”Svårt att göra rätt”

Det här är inte första gången Zara Larsson pratar om stereotyper kopplade till kön. Enligt Contactmusic har popstjärnan tidigare berättat att hon är frustrerad över att hon kritik för saker – för att hon är kvinna.

– Som kvinna är det väldigt svårt att göra rätt. Vad du än gör så är det alltid fel. Är du supersexig så är det fel. Är du inte det så är det också fel.

Har hittat kärleken

I slutet av juni bekräftade Zara Larsson att hon och den brittiska modellen Brian Whittaker är ett par. På Instagram publicerade hon en bild på honom och skrev ”Baby”.

För en vecka sedan publicerade Brian en bild på paret tillsammans i Stockholm där de äter tårta tillsammans.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN