Madonna gör sin första konsert i Stockholm

ROCKBJÖRNEN

Världsstjärnan till Tele2 Arena 14 november

1 av 4

För första gången någonsin ger Madonna en hel konsert i den svenska huvudstaden.

Senast hon var i Sverige var för tre år sedan, då hon spelade på Ullevi.

– Det är otroligt stort att hon gör sin första konsert i Stockholm någonsin, säger Kristofer Åkesson på konsertarrangören Live Nation.

Madonna brukar undvika Stockholm på sina världsturneér. Hon har tidigare besökt Ullevi och Göteborg 1990, 2009 och 2012. Senaste konserten sågades jämns med fotknölarna av kritiker och nu verkar sångerskan vara ute efter revansch. När popdrottningen släpper datumen för sin nya turné som når 35 städer i Nordamerika och Europa avslöjas det att hon spelar i Stockholm på Tele2 Arena den 14 november.

Spelade i Globen

Madonnas enda framträdande i Stockholm skedde år 2000 på MTV Europe Music Awards i Globen, men då hann hon endast framföra ett par låtar. Detta är första gången stjärnan ger en hel konsert i huvudstaden och konsertarrangörerna på Live nation är mer än nöjda med att ha kunnat boka in sångerskan.

– Det finns ingen som Madonna, även om många har försökt. Det är otroligt stort att hon nu dessutom gör sin första konsert i Stockholm någonsin, säger Kristofer Åkesson till Nöjesbladet.

Toppar Billboard

Madonna framträdde på den amerikanska Grammy-galan 8 februari och har sedan dess toppat Itunes-listan med tre låtar från kommande albumet ”Rebel heart”, som släpps den 9 mars. Nuvarande singeln ”Living For Love” är nummer ett på Billboard Dance Charts – hennes 44:e gång på listans första plats.

Biljetterna till konserten släpps måndag den 16 mars.

ARTIKELN HANDLAR OM

Madonna