ASAP Rocky lycklig som en treåring i bollhavet

Foto: blygsam ASAP Rocky tycker fortfarande han är liten.
ROCKBJÖRNEN

ASAP Rocky ropar:

– Alla som är ”true nigga” sträcker upp handen!

Med tanke på skogen av armar framför mig finns det väldigt många vita ”true niggaz” i Slottsskogen i Göteborg.

Rapparen från Harlem är uppenbart tagen av hur många svenska niggaz som står och skriker för full hals till hans låtar. Vid ett till­fälle försöker ASAP Rocky förklara att han fortfarande bara är en liten undergroundartist. Och när han till slut gör en stagedive verkar han ha lika kul som en treåring i bollhavet på IKEA.

Började som 8-åring

ASAP Rocky är 23 år gammal och heter egentligen Rakim Meyers. Förkortningen ”ASAP” har flera betydelser, däribland Assassinating Snitches And Police. Att han har rappat sedan åtta års ålder är kanske inte konstigt. Han är trots allt döpt efter Rakim från klassiska hiphopduon Eric B & Rakim.

Houstonbeats

ASAP Rockys musik sprider sig som ett data­virus på nätet. Han kombinerar den hårda skolan i New York med långsamma beats från Houston.

När han tjatar om ”purple” syftar han på ”purple drank”, slang för hostmedicinen som Houston-scenens rappare dricker och hyllar.

Stundande album

Med fler bra låtar och större rutin kan framtidslöftet bli en sensation. Debutalbumet ”LongliveA$AP” är redan ett av höstens mest efterlängtade.

ASAP Rocky

Scen: Linné. Bäst: ”Trilla”. Sämst: Ljudet.

ARTIKELN HANDLAR OM