PRESENTERAS AV

Kända artisternas kravlistor till logen: ”5 frankerade vykort”

1 av 10 | Foto: Rickard Nilsson
Backyard babies
ROCKBJÖRNEN

Fem frankerade vykort, sex glutenfria öl, ljusstake med ljus och chokladmjölk i logen.

Även artister har ”cravings”.

P4 Kalmar har tagit del av kända artisters kravlistor, som de skickat till Kalmar stadsfest inför sin medverkan.

Artister brukar lämna en lista på krav som de vill att arrangören ska uppfylla inför bokade spelningar på festivaler eller klubbar.

Ofta handlar det om att förse logen med mat och dryck, men i bland finns även andra önskemål – som handdukar i speciella färger, ostbricka eller vykort.

P4 Kalmar har tagit del av de kravlistor som artister har lämnat till arrangören för Kalmar stadsfest. Många önskar vin, öl eller spritdrycker.

Men kraven på alkohol kan de glömma, säger Destination Kalmars vd Åke Andersson till Sveriges Radio.

– Det är inte tillåtet att servera alkohol på något sätt. Det tycker vi inte är okej. Det kan man göra när man är ledig men inte när man jobbar, säger han till radiokanalen.

Foto: Jimmy Wixtröm
Ace Wilder.

Ace Wilder

Loge (7 pers)
Kaffe, te (även grönt te), socker, honung, citron samt färsk ingefära 
1 skål med blandad frukt 
1 skål med blandade nötter (ej jordnötter) 
1 liten flaska Jameson 
1 flaska rött vin av god kvalitet 
1 bricka med skurna grönsaker, ost, lite olika dippsåser och bröd 
1 ostbricka med tillbehör 
6 halvlitersflaskor Imsdal eller liknande icke kolsyrat vatten för bruk på scenen 
6 rena små svarta eller vita frottéhanddukar (40x60 cm) för bruk på scenen 
5 frankerade vykort 
I kylskåp 
Mellanmjölk till kaffe och te 
Nygjorda smörgåsar 
1 flaska vitt vin av god kvalitet 
6 glutenfria öl, gärna Mikkeller 
10 flaskor Carlsberg Hof
5 flaskor kolsyrat vatten typ Ramlösa eller dyl 
Middag 
Produktionen vill gärna bli serverad varm tillagad middag, lämplig tid görs upp med TM. 
Övrigt 
Vi ser gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad. Exempelvis kravmärkta produkter och fairtrademärkt kaffe.

Foto: Jimmy Wixtröm
Hasse Andersson.

Hasse Andersson

Loge (8 pers)
Kaffe, te, socker, honung
1 skål med snacks (chips, nötter eller motsvarande)
2 flaskor rödvin av god kvalitet
7 rena små svarta eller vita frottéhanddukar (40x60 cm) för bruk på scenen
I kylskåp
Mellanmjölk till kaffe och te
Mineralvatten (de kommer att ha vattenflaskor på scenen med kranvatten i, så inga mängder behövs)
1 back starköl
Middag
Produktionen vill gärna bli serverad varm tillagad middag.
Nattmacka efter gig uppskattas.
Övrigt
Vi ser gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad. Exempelvis kravmärkta
produkter och fairtrademärkt kaffe.

Foto: Magnus Sandberg
Mikael Wiehe.

Mikael Wiehe

Loge (3 pers)
Kaffe, te (även grönt te), socker, honung, citron samt färsk ingefära 
1 skål med blandad frukt (Mikael vill gärna ha några äpplen) 
1 skål med blandade nötter 
1 skål med blandat smågodis 
1 flaska gammeldansk 
1 flaska rött vin, från 100 kronors-klassen, gärna italienskt eller franskt. 
I kylskåp 
Mellanmjölk till kaffe och te 
4 flaskor Ramlösa 
8 flaskor starköl 
Middag 
Produktionen vill gärna bli serverad varm tillagad middag, lämplig tid görs upp med TM. 
Övrigt
Vi ser gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad. Exempelvis kravmärkta produkter och fairtrademärkt kaffe.

Foto: Carolina Byrmo
Viktor Frisk & Samir Badran.

Samir & Viktor

Vi önskar att logerna har:
Rinnande vatten, två toaletter och gärna dusch i anslutning till logerna, nyttjas endast av produktionen. 
Kylskåp, stolar, bord och gärna soffa eller liknande. Helkroppsspegel, klädhängare, ljusstake med ljus, förlängningssladd med grenuttag. Dricksglas, kaffekoppar, strykjärn och strykbräda. 
Tänk på att göra det trevligt, lysrör är inte trevliga. 
CATERING
Crew (4 pers) 
Från det att produktionen anländer ska det finnas tillgång till kaffe, te, mineralvatten, samt smörgåsar. 
Loge (4 pers) 
Kaffe, te (även grönt te), socker, honung, citron samt färsk ingefära 
1 skål med blandad frukt 
1 bricka med skurna grönsaker, ost, lite olika dippsåser och bröd 
10 halvlitersflaskor Imsdal eller liknande icke kolsyrat vatten för bruk på scenen 
10 rena små svarta eller vita frottéhanddukar (40x60 cm) för bruk på scenen 
6 Redbull light 
1 6 cl fireball 
I kylskåp 
Mellanmjölk till kaffe och te 
Smörgåsar 
Några flaskor kolsyrat vatten typ Ramlösa eller dyl 
1 back blandad läsk, även light 
10 flaska Imsdal eller liknande icke kolsyrat vatten 
Middag 
Produktionen vill gärna bli serverad varm tillagad middag, lämplig tid görs upp med TM. 
Övrigt 
Om möjligt vill produktionen gärna ha smörgåsar i logen efter spelningen. 
Vi ser gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad. Exempelvis kravmärkta produkter och fairtrademärkt kaffe.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Maia Hirasawa.

Maia Hirasawa

Vi förutsätter att logen är fräsch och nystädad vid artists ankomst. Logen går naturligtvis att låsa. Loger skall vara utrustade med speglar samt 220 V ström uttag.
Det skall finnas 4 stora och 4 små handdukar i logen. Handdukarna lämnas naturligtvis kvar på spelplats efter uppträdandet. 
Det är till stor glädje och uppskattning om ni förser bandet med följande i logen och att det i så lång utsträckning som möjligt är närproducerade och ekologiska varor: 
Vid get in: Smörgåsar (ej kött) 
Kaffe och thé 
Vatten 
Juice 
Ingefära, honung & citron 
Frukt, gärna citrusfrukter, banan, mango och vindruvor 
Nötter (rostade – ej råa!) 
Japanmix
1 back öl 
1 flaska vitt 
1 flaska rött

Efter soundcheck ska en middag, ej av snabbmatskaraktär, finnas tillgänglig för 4 personer (på spelställe eller buy out). Tre personer i sällskapet föredrar middag utan kött, vegetariskt eller fisk går bra.

Foto: Peter Wixtröm
Pernilla Andersson.

Pernilla Andersson

Vi önskar att logerna har:
Rinnande vatten, två toaletter och gärna dusch i anslutning till logerna, nyttjas endast av produktionen. 
Kylskåp, stolar, bord och gärna soffa eller liknande. Helkroppsspegel, klädhängare, ljusstake med ljus, förlängningssladd med grenuttag. Vin-, öl- och dricksglas, kaffekoppar. Öl- och vin öppnare. Strykjärn och strykbräda. 10 A4-papper med några smala spritpennor. En vattenkokare eller en termos med varmt vatten. En STOR tekopp.

Tänk på att göra det trevligt, lysrör är inte trevliga.

CATERING: 
Allergier/Specialkost 
Pernilla äter inte fläskkött eller lax och är laktosintolerant. Tänk GI. 
Kaffe (gärna krav) 
Te (rött eller grönt) 
Färdiga mackor med ost och grönsakspålägg 
Avokado, salt 
Ingefära och en liten kniv till denna 
6 citroner (eko) 
6 flaskor lokalproducerat vatten utan kolsyra, helst 0,5 l flaskor (inget influget franskt vatten!)
2 flaskor vin, Roodeberg eller Brolio
10 flaskor öl 
Japanskt godis alt naturella salta chips utan smak 
1 skål med blandad kravmärkt frukt 
2 stora nytvättade handdukar 
4 st mindre nytvättade handdukar placerade på scen 
Gör upp lämplig tid för servering av varm tillagad middag. 
Vi ser generellt gärna att den mat och dryck som serveras är ekologisk/närproducerad. 
Exempelvis kravmärkta produkter och fairtrademärkt kaffe.

Foto: Rickard Nilsson
Pugh Rogefeldt.

Pugh Rogefeldt trio

I LOGEN ÖNSKAR VI ATT FÖLJANDE FINNS VID ANKOMST
Koppar, dricksglas, vinglas, honung, socker, servetter, knivar, gafflar, skedar, kapsylöppnare osv
Vattenkokare
Kaffe
Grönt te
Färsk ingefära
Blandat sortiment av fräsch färsk frukt
Hushållspapper och våtservetter
4 nytvättade små (60x40 cm) handdukar till scenbruk
2 flaskor rött vin
I Kylskåpet (som står i logen) finns det:
Standardmjölk till te & kaffe.
4 matnyttiga smörgåsar/baguetter, gärna "hälsoprofil"
1 back stark öl
2 flaskor torrt vitt vin
10 halvlitersflaskor stilla vatten av god kvalité
8 mineralvatten typ Loka eller Ramlösa naturell & citron
Blandat sortiment av råkost d.v.s. fräscha färska grönsaker som gurka, selleri, morötter med dipp, hummus.
Vi är medvetna om att dessa önskemål inte alltid kan uppfyllas p.g.a. t ex alkoholrestriktioner på vissa spelplatser. Vänligen meddela eventuella kommentarer avseende logeridern.
MIDDAG
Vällagad mat gärna lite åt "hälsohållet" (inte snabbmat) för 3 personer.
Maten ska vara varm, av god kvalitet samt inkludera sallad och valfri dryck. Vänligen tänk på att varje portion måste vara av tillfredsställande storlek.
Artisten önskar möjlighet att äta middag cirka fyra timmar innan

Foto: Rickard Nilsson
Backyard babies

Backyard babies

Sällskapet består av 8 personer
Alla livsmedel ska i mesta möjliga mån vara ekologiska & närproducerade.

Ankomst: 
I logen/Green room. 
Kaffe, Te, mjölk och socker. En fruktskål med (ekologiska) vindruvor, äpplen och banan.
8 gärna färdiggjorda fantastiska baguetter (ingen ruccolasallad). Om inte detta går att ordna har vi inga problem att bre våra egna mackor. Viktigt att det finns vegetariska alternativ.

Middag: 
Vällagad, balanserad, inte för fet mat (undvik gärna kyckling, lax och ruccolasallad), sallad och måltidsdryck. Dessert är alltid uppskattad! 
Specialkost: 
1 Vegetarian (som nuförtiden inte kan äta halloumi). 
1 LCHF-kost.

Efter spelning: 
Önskas enklare varm fingermat, gärna inte färdiga baguetter – stäm av med turnéledaren.

I Loge från ankomst. 
Rumstempererat: 
15 (500ml) flaskor ej kolsyrat mineralvatten med sportkork – rumstempererade (för scen) 
1 flaska rödvin i 140kr-klassen 
En liten förpackning flytande honung (kanske det viktigaste av allt!!) 
Ostbricka med kex, lite kallskuret etc. 
Tortillachips med tillhörande salsa (eller färsk pico de gallo) och (gärna hemgjord) guacamole.

Kylda: 
30 flaskor öl 33cl (Gärna Corona, Miller, el liknade) 
2 flaskor Champagne/Mousserande vin (BRUT!) 
4L Apelsinjuice 
12 flaskor Vitamin Well (Reload, Focus & Upgrade om man får önska) 
10 Coca Cola (absolut inte Pepsi eller annat cola-alternativ.) 
10 Coca Cola Zero (absolut inte Pepsi eller annat cola-alternativ.) 
15 (500ml) flaskor ej kolsyrat mineralvatten - Kylda 
10 Ramlösa eller motsvarande - Naturell

Övrigt: 
1 700ml flaska Vodka Absolut/Stolichnaya - Ges till turnéledaren vid ankomst ej i logen!
10 små svarta handdukar för scen. 
10 stora handdukar för dusch. 
20-tal stora plastmuggar. 
En kylbox med massa massa massa massa IS!!

Foto: Marcus Ericsson
The Sounds.

The Sounds

2 flak stilla flaskvatten
24 flaskor öl – Budweiser eller Corona.
2 flaskor vitt vin
2 flaskor rött vin (rioja är bra)
4 stora fruktsmoothies
12 burkar Coca-cola (ej Pepsi eller annat märke)
2 paket apelsin och äppeljuice
12 burkar annan läsk
Chokladmjölk
Snacks – bröd, chips, mycket frukt
Godis
Plocktallrik med kött och ost
Smör, majonnäs och liknande
Te, kaffe, mjölk, socker, honung, citron, ingefära
Ishink som fylls på under dagen
12 stora handdukar
Bananer
Bekväma sittplatser för åtta personer
Plats för datorer och surfplattor
Stor soptunna

Foto: Marcus Ericsson
Rebecca & Fiona.

Rebecca & Fiona dj-set

Resesällskapet består av 4 personer varav 2 pescetarianer.
8 flaskor tonic 
8 flaskor Vita Coco kokosvatten 
12 (500 ml) flaskor mineralvatten, ej kolsyrat (t.ex. Evian eller Vittel) 
6 (500 ml) flaskor kolsyrat mineralvatten 
Kaffe och te med honung, mjölk och socker 
Bröd, smör och blandade pålägg inkl. vegetariska alternativ 
1 gurka
Frukt och snacks 
1 ishink med is som håller drycken kall vid DJ-båset 
1 utskrift (minst A4-storlek) av två bilder som hängs upp i logen (gärna inramat) Länk till bilder bifogad.
4 stora rena handdukar 
8 små rena scenhanddukar 
1 paket Marlboro Gold 
1 paket mentolcigaretter 
1 paket cigariller 
20 flaskor väl kylda starköl ljus lager (INTE Heineken/Carlsberg) 
2 flaskor champagne (Moët & Chandon eller Veuve Clicquot) 
1 flaska Prosecco av mycket god kvalitet 
1 flaskor rött vin av mycket god kvalitet 
1 flaskor vitt vin av mycket god kvalitet 
1 flaska Hendrick's gin

Vi är medvetna om att dessa önskemål inte alltid kan uppfyllas p.g.a. alkoholrestriktioner på vissa spelplatser. Vänligen meddela eventuella kommentarer avseende logeridern.

Middag 
Vällagad mat (inte snabbmat) för 4 personer varav 2 pescetarianer. Maten ska vara varm, av god kvalitet samt inkludera sallad, valfri dryck och bröd. Vänligen tänk på att varje portion måste vara av tillfredsställande storlek. Artisten måste ha möjlighet att äta middag minst tre timmar innan konserten.

Källa: P4 Kalmar