Casanovas om priset: ”Vi är det enda modernare bandet”

1 av 3 | Foto: Carolina Byrmo
Henrik Sethsson, frontman i Casanovas.

avAgnes Aronsson

ROCKBJÖRNEN

De slog Lasse Stefanz och Donnez på Guldklaven-galan i söndags och vann pris för både bästa band och album.

Henrik Sethsson, frontman i högaktuella Casanovas, har en teori om varför.

– Både Donnez och Lasse Stefanz spelar för en något mognare publik och vi är det enda modernare bandet, säger han.

I söndags vann bandet Casanovas pris på Guldklavengalan under starten på dansbandsveckan i Malung. De var förstås glada över att ta hem ”årets album” för ”Ut i livet”, men när de även ropades upp som ”årets dansband” var förvåningen stor, berättar bandmedlemmen Henrik Sethsson.

– Ärligt talat så fattade jag inte riktigt. Jag var sist upp ur stolen. De andra var halvvägs upp medan jag satt kvar nästan lite halv-väck. Men sen blev man förstås helt tokglad, säger han.

Vinsten har knappt hunnit sjunka in innan nästa stora händelse väntar. På tisdag medverkar han i ett medley på ”Allsång på Skansen” tillsammans med ett gäng andra artister från olika dansband. Karriärsmässigt ligger Guldklavs-vinsten perfekt i tiden.

– Tajmingen kunde inte ha blivit bättre än just den sommaren man också får göra ”Allsång på Skansen”, säger han.

Ny singel till allsången?

M?ed 160 spelningar inbokade under 2017 har Casanovas fullt upp. Men i samband med framträdandet på allsången hoppas de kunna släppa nytt material, för att bli ännu lite mer aktuella.

– Vi släpper eventuellt en singel i samband med allsången och allt som har varit här nu. Men det hänger på tiden, för man har ju inte många dagar hemma på sommaren. Så jag ska hinna producera och skriva klart nästa låt är ju tanken. Jag hoppas att jag hinner, säger han.

Redan till nästa vecka?

– Japp, så fort går det. Det är det som är så sanslöst med Spotify. Att du får ut musiken så mycket fortare än vad du fick förr. Jag har ju varit i branschen i snart 30 år så jag har ju varit med på den gamla goda tiden när man verkligen tryckte upp cd-skivan. Det var ju en så lång process, säger han.

Han ser Casanovas som pionjärer som försöker tänka utanför boxen – något som kan ha lett till vinsten.

– Vi har varit lite ledande inom den moderna dansmusiken och det är många som sneglar på oss, och vilka typer av låtar vi skriver och våra produktioner och så, säger han.

Konkurrensen under Guldklaven var såklart hård, då Casanovas stod nominerade mot ikonerna Lasse Stefanz. Dessutom tävlade de mot Donnez, som varit nominerade för bästa band tre år på raken. Men med de andra bandens mognare publik fick de sin vinstchans.

– Och det är klart, de konkurrerar om sina röster mot varandra medan vi fick en fålla där vi var själva, säger Henrik Sethsson.