Efter Bråvalla: Emma Knyckare satsar på mansfri festival

Bråvallafestivalen 2017 resulterade i 22 misstänkta ofredanden och fyra misstänka våldtäkter.

Nu planerar komikern och programledaren Emma Knyckare att starta en ny musikfestival.

En festival där personer som definierar sig som män är inte välkomna.

Emma Knyckare, komiker och programledare, startade under söndagskvällen ett initiativ till en mansfri festival.

Initiativet började som en fråga på Twitter:

”Vad tror ni om att vi styr upp en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig.”

Bakgrunden till initiativet är de många anmälningar av sexuella ofredanden på årets upplaga av Bråvalla som arrangörerna nu uppger är orsaken till att de valt att ställa in nästa års festival.

Och responsen blev snabbt stor.

– På några timmar blev det värsta grejen. Uppemot tusen personer har hört av sig och vill bidra, med alltifrån pr till städhjälp, säger Emma Knyckare till DN.

Linnea Henriksson gästar

Hon berättar även för tidningen att artister som Linnea Henriksson, Julia Frej och Cleo Missaoui redan har tackat ja till att uppträda.

– Vilka är det som våldtar? Jo, män. Om man gör en festival där de inte får komma då? Det var så jag tänkte. Jag tycker att det är sjukt att halva befolkningen ska gå runt och känna sig otrygga. Så redan nästa år kommer det att finnas ett alternativ: En rockfestival där brudar kan känna sig helt trygga, förklarar Emma Knyckare för DN.

Mansfritt i tre dagar

Är det då inte diskriminering att stänga ute halva befolkningen?

– Det har jag inte tänkt på. Men eftersom det verkar vara helt okej att diskriminera kvinnor för jämnan så kanske det är okej att männen stängs ute i tre dagar? Jag skulle inte direkt kalla det ett övergrepp att inte få komma på festival. Dessutom har Magnus Betnér anmält sitt intresse att städa efteråt. Så helt mansfritt blir det inte, säger hon till DN.

När festivalen kommer äga rum är i nuläget oklart, mer än att den blir av, berättar Emma Knyckare för tidningen.

Vad tror ni om att vi styr ihop en asfet festival dit bara icke män är välkomna som vi kör tills ALLA män har lärt sig hur en beter sig?
Publisert:

LÄS VIDARE