David Lindgren: ”Familjen följer med på Diggiloo”

Det är ett hektiskt schema på ”Diggiloo”-turnén.

I år har David Lindgren, 35, en plan för att också hinna umgås med familjen.

– Vi ska testa grejen med husbil, säger han.

I sommar kuskar David Lindgren land och rike runt med ”Diggiloo”-turnén. Showen har premiär i Vänersborg den 12 juli och har totalt 21 stopp.

Trots det späckade schemat vill David Lindgren se till att hinna träffa familjen. I år följer frun Kristina Lindgren och parets två barn med på stora delar av turnén i husbil.

– Vi har varit på jakt efter husbil och ska testa den grejen. Det ser ut som att vi har hittat en, men den måste vara under 3,5 ton eftersom jag inte har något C1-körkort. Men vi ska testa den grejen i alla fall, det blir spännande, säger David Lindgren.

”Min fru är införstådd”

Sedan han ledde Melodifestivalen tillsammans med Clara Henry och Hasse ”Kvinnaböske” Andersson i vintras har livet varit hektiskt.

– Jag har varit ledig lite grann, men det här året är väldigt arbetsbaserat. Melodifestivalen blev så pass lyckad, så jag har fått ganska mycket jobb på grund av det. Jag har lärt mig genom åren att man har ett år som är bra och då får man passa på att dra in lite pengar och göra roliga grejer. Min fru är helt införstådd med det också.

I veckan når jobbmängden sin peak.

– Nu är jag ifrån familjen i 12 dagar och det är nog det längsta någonsin, säger David Lindgren.

”Kul att få ett annat utrymme”

Först i höst och vinter väntar ledighet.

– Jag har tagit ledigt tre veckor i oktober och sedan har vi pratat om att åka utomlands över jul.

David Lindgren var en del av ”Diggiloo”-gänget redan 2013, men i år ser rollen lite annorlunda ut. Tillsammans med komikern Özz Nûjen tar han sig an uppdraget som konferencier under turnén.

– Efter Mello har folk velat se mig mer när jag pratar också lite grann, så det känns jättekul. Jag och Özz är de som kommer snacka lite grann emellan. Det känns kul att få ett annat utrymme på det sättet, säger David.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN