PRESENTERAS AV

Håkan Hellström vinner Rockbjörn för ”Årets konsert”

avJakob Meijer, Louise Åström

1 av 3

Håkan Hellström upprepade succén från fjolåret och vann hela tre Rockbjörnen-statyetter på årets gala.

Artisten själv var inte på plats i Kungsträdgården utan i stället fick lyckliga Håkan-fans ta emot priserna.

– Jag har ju fantiserat om det här, säger Håkan-fanet Michael Schröder, 19.

Han sålde ut både Stadion och Ullevi flera gånger om under året med sin turné ”Rullande åska”. Hans konsert på Stadion i Stockholm den 10 juni tvingades avbrytas på grund av just åska. Men efter en paus kunde han återuppta spelningen igen.

Det var uppenbarligen värt besväret för Håkan Hellström vann nämligen en Rockbjörn för ”Årets konsert”. Hellström lyckades även, precis som i fjol, ro hem ytterligare två utmärkelser – ”Årets fans” och ”Årets manliga liveartist”. Artisten, som just nu befinner sig på fågelskådning i Transylvanien, kunde dessvärre inte själv närvara i Kungsträdgården. Istället fick passande nog hans fans ta emot statyetterna.

– Jag har ju fantiserat om att få ta emot pris för Håkan, och nu är vi här, jag kan inte fatta att det här händer, säger en lycklig Michael Schröder, 19, till Nöjesbladet.

Hoppas få möta sin hjälte

Schröder berättar hur mycket Håkan Hellström har betytt för honom.

– Han fick mig att känna att det var okej att kanske inte vara som alla andra. Det är okej att skrika och gråta och vara lycklig allt på samma gång, att det gör andra också. Han får mig att tro att saker alltid kan bli bättre, en sång som han brukar avsluta sina konserter med är "du är snart där", och den handlar just om att det bästa ligger framför en.

Daniel Illar Hammarberg, 18, kunde inte tro att det var sant när han fick veta att han skulle ta emot ett pris för sin idol.

– Jag var chockad. Jag har ju träffat Håkan privat förut och då undrade man om det kunde bli bättre än så. Och så sker det här, det är helt fantastiskt, säger han och beskriver ögonblicket på Rockbjörnens scen som ”det största i sitt liv”.

Gabrielle Erikstedt, 16. var den som fick ta emot statyetten för bästa fans:

– Det känns så speciellt att få ta emot just det här priset, för det känns som att det är vårt pris lika mycket som Håkans. För att det är från oss på något sätt, säger hon.

Förhoppningsvis får nu fansen chansen att personligen lämna över statyetterna till sin hjälte.

– En av producenterna sa att de ska göra vad de kan för att vi ska få lämna över det till Håkan, så jag hoppas att det händer, säger Gabrielle Erikstedt.

Tar paus från turnerandet

Hellström har sedan tidigare hela 16 Rockbjörnar. Förra året befann han sig i Kungsträdgården och kammade då hem tre statyetter.

Tidigare i år meddelade Hellström att han kommer att ta paus från turnerandet i flera år. Nu ska han satsa på att skriva ny musik.

”Nu kommer jag vara borta ett par år. Inte alls från musiken, för den är med mig jämt. Men från scen. Tills jag gjort några nya låtar”, skrev han på Instagram efter att han gjort sina sista spelningar med ”Rullande åska”.

ARTIKELN HANDLAR OM