Molly Sandéns ilska mot dokumentärfilm: ”Bullshit”

ROCKBJÖRNEN

Molly Sandén riktar skarp kritik mot kostdokumentären ”What the Health”.

Instagram rasar hon över hur diabetes skildras i dokumentären. Hon menar att kunskaperna kring sjukdomen brister.

”Även om jag bara hade levt på ruccola från och med nu så hade jag ändå behövt ta insulinsprutor och vara rädd för mitt liv varje dag”, skriver Molly Sandén i inlägget.

1 av 3 | Foto: Anna Tärnhuvud
Molly Sandén.

Molly Sandén har sett kostdokumentären ”What the health”.

I ett inlägg på Instagram uppmanar hon sina följare att se dokumentären, men hon ger den även en känga för sin skildring av diabetes.

”Sluta förminska diabetes – tack! Eller någon annan sjukdom heller för den delen”, skriver artisten, som själv har diabetes, i inlägget.

Den amerikanska dokumentären är en uppföljare till ”Cowspiracy”, som blev en stor snackis världen över när den släpptes 2014. ”What the health” vill avslöja korruption och samverkan mellan regering och storföretag som kostar samhället miljardbelopp årligen.

Molly Sandén beskriver dokumentären som ”sevärd” och ”livsviktig” på Instagram. Däremot är hon skeptisk till hur producenterna bakom dokumentären redogör för diabetes.

Molly: ”Bullshit”

”De gjorde aldrig skillnad på typ 1 och 2 (som i princip är två helt olika sjukdomar) och igenom hela dokumentären fanns en underton av att det var patientens ’misslyckande’ att ha diabetes. Det lät i princip som att det alltid är självförvållat. Vilket det ju inte är!”, skriver hon på Instagram och fortsätter:

”Jag är så jävla trött på att folk ser ner på en och slänger ur sig kommentarer som ’Ja, men om man bara äter nyttigt å tar lite piller så är diabetes ingen fara’... bullshit säger jag (oavsett typ 1 eller 2).”

Molly Sandén själv har diabetes typ 1.

”Även om jag bara hade levt på ruccola från och med nu så hade jag ändå behövt ta insulinsprutor och vara rädd för mitt liv varje dag. Så sluta förminska diabetes – tack! Eller någon annan sjukdom heller för den delen”, skriver hon.

ARTIKELN HANDLAR OM