Festival evakuerad efter stor brand

ROCKBJÖRNEN

Festivalen Tomorrowland Unite i Barcelona, Spanien, har evakuerats efter att en våldsam brand har utbrutit på scenen, skriver The Mirror.

22 000 personer rapporteras ha befunnit sig i publiken.

– Elden spred sig från högtalarna ner mot scenen. Det spred sig fort som fan och hela scenen står i brand, säger ett ögonvittne till Nöjesbladet.

Foto: Tomorrowland.com

En våldsam brand rapporteras ha utbrutit på festivalen Tomorrowland Unite i Barcelona i Spanien, bara timmar före Steve Aokis framträdande.

Tomorrowland Unite är en del av musikfestivalen Tomorrowland, som arrangeras årligen sedan 2005 i Boom, Belgien.

Konceptet Tomorrowland Unite går ut på att streama huvudfestivalen i Belgien live på storbildsskärmar från olika scener runt om i Europa.

I Spanien håller festivalen till i Parc de Can Zam i norra Barcelona. Området ska ha evakuerats under dramatiska former, skriver The Mirror. Branden började i ett högtalarsystem på scenen. Höga lågor slog upp mot himlen och spred sig på bara ett par minuter till resten av scenen, enligt uppgifter till Nöjesbladet.

”Scenen står i brand”

The Mirror rapporterar att pyroteknik på scenen ska ha orsakat den massiva branden. Tomorrowland Unite har gjort ett uttalande på Facebook, där de skriver att branden beror på ett tekniskt fel.

Ett filmklipp på Twitter visar hur högtalarsystemet på scenen har fattat eld. Kort därefter sågs tusentals festivalbesökare rusa mot motsatt riktning från scenen. Omkring 22 000 personer befann sig på festivalområdet, skriver The Mirror.

Ett ögonvittne berättar för Nöjesbladet om händelseförloppet.

– Elden spred sig från högtalarna ner mot scenen. Det spred sig fort som fan och hela scenen står i brand. Det har ju varit mycket fyrverkerier och massa eld här, det är ju en stor festival.

Hur gick evakueringen till?

– Väldigt dåligt. Man fick springa därifrån själv. Ingen information alls. Det tog en stund innan man fattade vad som höll på att hända. Stämningen var först lugn, det var ingen riktig evakuering, men när vi kom en bit därifrån såg vi att folk sprang. Det var obehagligt.

Ett annat ögonvittne utvecklar:

– De öppnade upp väggar som tidigare var avstängda på området och det var extremt mycket poliser och brandkår på plats snabbt. Men sånt här får ju inte hända. Det är extremt tråkigt, folk har ju betalat mycket pengar för det här.

Livestreamar Tomorrowland i Belgien

Tomorrowland är en populär musikfestival som äger rum i Boom, Belgien, men streamas på storbildsskärmar i olika länder – däribland i Barcelona, Spanien. Branden utbröt under just en sådan livestreamspelning. Ingen ska ha befunnit sig på scenen.

Svenska dj:n Alesso har bokats för att avsluta Tomorrowland i Boom, Belgien, natten till söndagen.

Ingen person uppges har kommit till skada, skriver The Mirror.

ARTIKELN HANDLAR OM

Barcelona

Steve Aoki