Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Trance Dance: ”Vi lägger av”

Trance Dance 1986.
Trance Dance 1986.

Trance Dance är tillbaka!

Bara för att meddela detta: ”Vi lägger av”.

– Vi lyckade klämma oss igenom nålsögat på 80-talet, vi missade 90-talet helt för att inte nämna 00-talet. Nu inser vi att 10-talet inte kommer att bli någon enkel match, skriver bandet på hemsidan.

Jo, popbandet det varit tyst om i över två decennier berättar nu att dom slutar.

Skämt eller allvar? Svaret: förmodligen ett pr-trick. Med glimten i ögat.

1980-talsbandet ger beskedet i ett något självironiskt brev till fansen på hemsidan.

– Vi vet att det finns många som nu blir besvikna på oss, men, sagan är slut, skriver Trance Dance.

– Vi i Trance Dance  har 29 år efter starten bestämt oss för att officiellt upphöra som band och fenomen. Ett tiotal hits, en halv miljon sålda plattor, listplaceringar i bla USA och ett antal utmärkelser från MTV etc blev tillsammans med ett antal publikrekord och utsålda turnéer summan av ansträngningarna.

Släpper sista singel

I en sista dödsryckning passar gruppen också på att släppa singeln ”Do U Wanna”, som ”en påminnelse om att det var bättre förr”.

Samtidigt uppmanas fansen att skicka in sina bästa minnen av bandet.

Och i och med detta bekräftas det fansen anat i över 20 år – Ben Marlenes brunkräm har stänkt ner de svenska scenerna för sista gången.

Trance Dance, bestående av Ben Marlene, Pelle Pop samt tvillingarna Yvonne och Susanne Holmström, slog igenom i slutet av 1980-talet. Största hitten är ”You’re Gonna Get It” från skivan ”Dancing in the Shadows” 1988. Några år senare splittrades gruppen.

Här kan du läsa brevet!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN