Okända svenskarna är Justin Biebers förband

Av: Christoffer Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Genomför sitt första riktiga spelning i Globen

1 av 3

Grabbarna i The Fooo gör sina tre första gig i veckan.

Som förband åt popfenomenet Justin Bieber – inför 48 000 besökare.

– Han kanske vill gå med i vårt band efter det här, säger Oscar Molander.

Bandnamnet The Fooo är ogooglebart.

Först på Youtube får man en vettig träff. Ett klipp på fyra tonårskillar som dansar och mimar till sin egen låt från ljudet av en bergsprängare på Drottninggatan i centrala Stockholm.

”Vårt första gig”

Just det klippet nådde Justin Biebers, 19, management – som gillade vad de såg. Så till den grad att The Fooo – Oscar Ensestad, 16, Felix Sandman, 14, Oscar Molander, 16, och Omar Rudberg, 14, – erbjöds vara förband åt Bieber under konserterna på Globen nästa vecka.

– Att det är vårt första riktiga gig som band känns helt overkligt, säger Oscar Enestad och berättar att Bieber är en av deras stora förebilder.

Till de utsålda konserterna väntas totalt 48 000 besökare. Utåt sett visar The Fooo inga tecken på nervositet.

– Det känns bara roligt. Vi ska gå upp och göra vår grej. Bjuda på en show. Vi gör musik som passar att dansa till och hoppas att publiken gillar det, säger Omar Rudberg.

Klassen ovetande

De känner många ”Beliebers”, som de mest hängivna fansen kallas.

– Halva klassen ska gå se honom och pratat om vad de ska ha på sig och så. Vi har inte sagt något om att vi ska uppträda så det ska bli roligt att se deras reaktioner, säger Felix Sandman.

Och vem vet, kanske får The Fooo ett nytillskott efter spelningarna.

– Vi får se till att ge Bieber en inbjudan. Han kanske vill gå med efter det här. Då kan vi heta The Fooo and The Bee, säger Oscar Molander och skrattar.

Publicerad: