Takida – årets rockgrupp

ROCKBJÖRNEN

Vinner Rockbjörn i kategorin 'Årets Hårdrock/Metal'

1 av 2

Rockbandet Takida vinner en Rockbjörn för årets rock/metal.

Bandet var inte på plats, men tackade sina fans via en blodig video.
– God afton, tack till alla som röstat. Vi är metalbandet Takida. God kväll, sade de.

Rockgruppen Takida tar över tronen som årets rock/metal från förra årets vinnare, Europe.

I Kungsträdgården överräckte den svenska skådespelerskan Molly Nutley priset till en vän till bandmedlemmarna, eftersom de själva inte kunde var på plats dagen till ära.
– Takida befinner sig i Bergen under en satanistritual, så de kunde inte komma hit och hämta detta pris. De låter hälsa att de är otroligt tacksamma för priset, sade vännen från scenen.

Kort därefter följde en mystisk tackfilm föreställande bandmedlemmarnas avhuggna huvuden utplacerade på tallrikar på ett matbord.

– God afton, tack till alla som röstat. Vi är metalbandet Takida. God kväll, lät huvudena på bordet meddela i filmen.

Förra året slutade både basisten Fredrik Pålsson och trummisen Fredrik Holm i bandet. I dag består bandet av Robert Pettersson på sång, Kristoffer Söderström på trummor, Mattias Larsson och Tomas Wallin på gitarr och Chris Rehn på synt och cello.

På sin Instagram passade gruppen på att gå ut med ännu en hälsning till sina fans efter kvällens vinst:
”Stort grattis till fotbollsdamerna som nu är i OS-final efter vinst mot hemmanationen Brasilien! Mäktigt. Och ännu STÖRRE TACK till alla som röstat på Rockbjörnen i år. Vi vann!!! Sjukt.”

Använder sin depression

Tidigare i år valde sångaren Robert Pettersson att gå ut och berätta om sin depresison. I podcasten Värvet berättade han om att han tar antidepressiv medicin och använder sin depression i musiken.

Den 22 april i år släppte det nya albumet ”A perfect world” och i höst gör bandet två spelningar. En på Liseberg, följt av parken i Halmstad.

ARTIKELN HANDLAR OM

Takida