Ikea: ”Inga planer på ett samarbete med Kanye West”

ROCKBJÖRNEN

Men Ikea i Australien skämtar om en säng

1 av 4

Kanye West berättade under måndagen i en interjvu med BBC att han ville jobba med Ikea.

Men möbeljätten säger nej.

– Vi har inga planer på ett samarbete i nuläget, säger en talesperson för Ikea till CNBC.

Tidigare i veckan berättade rapstjärnan Kanye West i en radiointervju med BBC 1 att han ville designa ”minimalistiska studentlägenheter” i samarbete med Ikea.

– Yo Ikea, låt Kanye få skapa. Låt honom göra sin grej för vet ni vad, jag vill ha en säng som han gör, jag vill ha en stol som han gör, sade han om sig själv i intervjun.

Den svenska möbeljätten tycks dock inte vara riktigt lika sugna på ett samarbete som Kanye West är.

Tack, men nej tack

Till CNBC säger en talesperson för Ikea att de är smickrade, men inte inresserade.

– Även om vi är väldigt smickrade av Kanye Wests stora intresse för Ikea och spekulationerna om ett samarbete, så har vi inga planer på att samarbeta i nuläget, säger talespersonen.

Men hos Ikea i Australien är man mer positivt inställd till ett stjärnsamarbete. På sitt Facebook-konto har filialen lagt ut ett förslag på en ny, gigantisk säng vid namn Yeezy.

”Hej Kanye, vi skulle gärna vilja se vad du skulle kunna skapa...vi hade kunnat göra dig känd”.

En blinkning till ”Famous”

Bilden och texten är en blinkning till Kanye Wests kontroversiella video till låten ”Famous”, där West, hans fru Kim Kardashian och flera andra kändisar sover nakna tillsammans i en stor säng.

Spekulationerna började redan i Mars när Kanye West besökte Ikeas huvudkontor i Älmhult. Då, som nu, dementerade Ikea att något samarbete skulle vara på gång.

– Det finns inga sådana planer idag så det skulle jag vilja dementera. Det är lätt att ryktet går åt det hållet. Men det är därmed inte sagt att det är uteslutet för all framtid, sa Ikeas pressansvarige Jakob Holmström till Nöjesbladet den gången.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanye West

Ikea