Peter Jöback

Peter Jöback vill göra världsturné efter Japansuccén

Av: 

Torbjörn Ek

ROCKBJÖRNEN

Nu vill han ta sin musikalkonsert runt världen: ”Kul att känna sig som tonårsidol igen vid 45”

Det blev succé i Japan.

Nu vill Peter Jöback ta sin föreställning ”I love musicals” på världsturné.

– Det finns en plan att ta det ut i världen och nu har den här delen av världen visat intresse, säger han.

Igår gav han två föreställningar av sitt eget musikalkoncept ”I love musicals” i klassiska arenan Nippon Budokan i Tokyo.

– Det var helt suveränt kul, det kom sammanlagt 10 000 och de gillade det verkligen, säger Peter Jöback när Nöjesbladet når honom över telefon.

– Det var helt galet, rockkonsertkänsla och de skrek. Kul att få känna sig som tonårsidol igen vid 45, när 500 japanska tjejer skriker ens namn när man kommer, säger han och skrattar.

Intresse från Korea

Men konserterna i Japan var bara ett test. Planen är att ta ”I love musicals” på världsturné.

– Det finns en plan att ta det ut i världen och nu har den här delen av världen visat intresse. De var jättenöjda här (i Japan) och en koreansk promotor var också på plats och tyckte att det var jättebra och det finns lite andra länder, musikaler är populärt i Filippinerna till exempel.

Men först ska han återvända till titelrollen i ”Phantom of the opera” när den sätts upp på Cirkus i Stockholm i höst. Där ska han vara ett år. Samtidigt vill han färdigställa en popplatta som han arbetat med ett år.

Skriver egen musik

– Tanken är att jag ska hinna spela in under det här året, så jag kan släppa nåt till nästa höst. Det är roligt för den här gången har jag skrivit alla låtar själv, säger han.

Och dessutom hoppas han på fler talroller i filmer och tv-serier. I våras syntes han i en återkommande roll i TV4:s serie ”Modus”.

– Ja, det är vad jag strävar efter för egen del, säger han.

Och en världsturné med ”I love musicals” skulle - tvärtemot vad det låter som - innebära större frihet för honom i sin karriär och mer tid över till såväl popkarriären som film- och tv-inspelningar.

– Ja, när man gör teaterföreställningar är man ju bunden till det ett år eller så. Men med ”I love musicals” skulle jag kunna åka på turné en månad eller några veckor och få sjunga alla låtar som jag älskar, säger Peter Jöback.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenske Patrick är Justin Biebers PT: ”Nog lika barnsliga”

ÄMNEN I ARTIKELN

Peter Jöback

Rockbjörnen