Rockbjörnen

Bieber-kaos i Oslo: ”Vänjer mig aldrig”

ROCKBJÖRNEN

Situationen urartade när Justin Bieber på onsdagen besökte Oslo.

Av säkerhetsskäl fick sångaren föras bort från de tusentals väntande fansen.

– Jag vänjer mig aldrig vid det där, säger han till TT Spektra.

Justin Bieber lockade horder av fans till sitt framträdande i centrala Oslo under onsdagen.
Justin Bieber lockade horder av fans till sitt framträdande i centrala Oslo under onsdagen.

Kaos utbröt när den kanadensiske popstjärnan Justin Bieber besökte Norge på onsdagen. Tusentals fans hade samlats utanför det hotell på Jernbanetorget i centrala Oslo där sångaren under eftermiddagen skulle hålla presskonferens. Mängder av ungdomar trängdes mot kravallstaketen som satts upp utanför byggnaden, och till sist blev situationen ohållbar för säkerhetspersonalen. Vid 15-tiden på eftermiddagen, två timmar efter att Bieber anlänt, beslutade norsk polis att sångaren "av säkerhetsskäl" måste flyttas till en hemlig plats och att presskonferensen skulle ställas in.

"Vänjer mig aldrig"

Popstjärnan smögs ut via hotellets källare och transporterades till ett hotell vid Holmenkollen utanför Oslo, där han trots tumultet ställde upp på en kort intervju.

Det var en trött och till synes lite omtumlad Justin Bieber som tog emot på ett av det exklusiva hotellets rum.

– Jag vänjer mig aldrig vid det där, säger han om den urartade situationen.

Besvikna fans som blivit lovade ett kort möte med Justin Bieber twittrade ut sin irritation när det blivit känt att stjärnan lämnat hotellet i smyg. Skivbolaget arbetade febrilt med att försöka hitta luckor i schemat så att han ändå skulle kunna möta några av alla de som kommit.

– Mina fans är allt för mig, så jag gör alltid allt jag kan för att de ska vara glada, fortsätter han.

"Beliebers"

Justin Bieber har "beliebers", som de kallar sig, över hela världen. Han ser till att hålla tät kontakt med dem, inte minst på Twitter där han nästan dagligen besvarar fansens frågor och hälsningar. Inte allas – den 18-årige stjärnan har drygt 22,5 miljoner följare på mikrobloggen.

Innan han tvingades lämna hotellet såg han till att hinna möta en svårt cancersjuk liten flicka som med hjälp av organisationen Make a wish fått komma för att träffa honom.

– Det är en självklarhet för mig. Vi hade inte mycket när jag var liten, så nu när jag välsignats med att få vara i den här situationen så känner jag att jag har ett ansvar. Det är därför jag älskar att ge tillbaka.

Sent på onsdagskvällen skulle Justin Bieber ge en konsert utanför Operahuset i Oslo. Redan sex timmar före spelningen var området fullproppat med människor.

Therese Lindström/TT Spektra

ANNONS

Tandblekning hemma - få vitare tänder på 30 minuter.

Extern länk från Dentway

Köp här

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Rockbjörnen

/

Rockbjörnen

ÄMNEN I ARTIKELN

Rockbjörnen