Rockbjörnen

PRESENTERAS AV

Victor Leksell kungen av Rockbjörnen 2020 – vinner tre priser

Victor Leksell är storvinnaren för kvällen.

Tårarna kom när han tog emot den tredje Rockbjörnen.

– Jag var förvånad förra året när det var en, en riktigt stor grej. Då var det också svårt att ta in allting. Nu är det så stort att jag inte ens vet vad, säger Victor Leksell.

Victor Leksell är märkbart rörd när Aftonbladet pratar med honom efter sändningen. I famnen håller han sina Rockbjörnar.

– Det känns overkligt faktiskt. Det är första gången någonting blir på riktigt eftersom jag har varit hemma i Göteborg sedan hela corona bröt ut. Nu blir det första gången som någonting händer, säger Victor Leksell.

Victor Leksell i tårar när han tar emot sin tredje Rockbjörn för kvällen.
Victor Leksell i tårar när han tar emot sin tredje Rockbjörn för kvällen.

Det är hans fjärde Rockbjörn totalt och han har svårt att sätta fingret på varför han gör en sådan braksuccé.

– Jag vet inte, min familj och släkt har röstat och mina kompisar. Jag har släppt mitt debutalbum och visat mig själv lite mer.

Tårarna kom när han tog emot det tredje priset i slutet av galan.

– Jag vet att hela min släkt har suttit och röstat varje dag sedan man kunde rösta. Jag tycker det känns väldigt svårt att ta på. Jag kan faktiskt ta på det men jag tycker det känns jättestort för mig på något sätt. Jättekonstigt...

Firar med roomservice

Förra året vann han i kategorin Årets genombrott.

– Jag var förvånad förra året när det var en, en riktigt stor grej. Då var det också svårt att ta in allting. Nu är det så stort att jag inte ens vet vad...

Victor Leksell med sina tre Rockbjörnar.
Victor Leksell med sina tre Rockbjörnar.

Du har 85 miljoner lyssningar på Spotify, hur känns det?

– Alla de andra låtarna som toppar listan, det är låtar som jag har lyssnat på hela min uppväxt. Det känns konstigt, jag brukar inte sätta det i siffror. Men när man sätter det i det perspektivet blir det jätteoverkligt för mig, säger han.

Vad händer i höst?

– Vi har släppt albumet nu och jag har börjat experimentera lite. Jag har bara hunnit släppa 12–13 låtar. In i studion, säger han.

Och hur ska du fira nu?

– Jag ska beställa upp roomservice och sen ska vi titta på Champions league-finalen. Jag hejar inte på någon speciell, jag hejar på spelaren.

Publisert:

LÄS VIDARE