Hov1 kungar över Rockbjörnen 2019

Hov1 efter Rockbjörnen 2019: ”Känns otroligt bra”

Publicerad:
Uppdaterad:

ROCKBJÖRNEN

Hov1 fortsätter att skörda framgångar i Rockbjörnen och är galans stora vinnare – igen.

Förra året tilldelades man tre rockbjörnar – och i kväll var det dags för ytterligare tre.

– Det känns helt fantastiskt. Vi är fett stolta och jätteglada, säger Hov1 till Nöjesbladet.

Hov1, som består av Noel FlikeLudwig KronstrandDante Lindhe och Axel Liljefors Jansson, är återigen de stora vinnarna i Rockbjörnen. Under kvällen kammade de hem priser i kategorierna ”Årets livegrupp, Årets fans och Årets konsert” – samma kategorier som de prisades för förra året.

– Det känns helt fantastiskt. Vi är fett stolta, jätteglada och oerhört tacksamma. Vad finns det att säga? Vi har vunnit tre Rockbjörnar, det är ett av de mest prestigefyllda priserna du kan vinna i svensk musik.

Gruppen var även nominerade i kategorin ”Årets svenska låt” med låtarna ”Dö ung” och ”Vindar på mars”, men det priset gick i stället till Avicii med låten ”SOS”.

– Avicii är ju en svensk musiklegendar och ikon, han förtjänade att vinna det andra priset och det är därför vi inte vinner det, säger Hov1.

Klas Bergling: ”Jätterörd”

Aviciis pappa, Klas Bergling, var på plats och tog emot sonens pris. På scen höll han ett känslosamt tacktal inför en lyrisk publik.

– Tim hade varit stolt som en tupp om han hade varit här, sa Klas Bergling.

– Oerhört fantastiskt och jag blir jätterörd. Det är här en av hans större låtar, säger han till Nöjesbladet efter galan.

Molly Sandén: ”Jävligt glad”

Molly Sandén tilldelades priset ”Årets kvinnliga liveartist” och är överlycklig över priset.

– Jag har ju suttit på ganska många galor under åren och tänkt att jag aldrig kommer få ett sånt här pris. Jag hade gett upp hoppet lite, så det är så sjukt fint. Jag är så glad att folk har röstat och engagerat sig - och att jag får det som liveartist, för det är på scenen som jag känner att jag kan vara mig själv, säger hon.

Benjamin Ingrosso kammade hem priset ”Årets manliga liveartist” för andra året i rad och säger att det förmodligen beror på att han varit ute mycket live.

– Jag är otroligt stolt som artist att få det här priset. Det betyder otroligt mycket. Just att jag har vunnit det två år i rad är helt galet och det är ett bevis på att folk fortsätter att lyssna på en, säger han.

Leksell: ”Helt jävla otroligt”

Victor Leksell fick pris som ”Årets genombrott” och säger att det här är en början på nånting bra.

– En bekräftelse på att vi är på väg i rätt riktning.

Vad betyder priset för dig?

– Ett tecken på att vi göra nånting rätt. När det är fansen som röstar så är det helt jävla sjukt. Jag har världens bästa fans.

Vad har du för framtidsplaner?

– Det kan jag tyvärr inte berätta men jag har några spännande projekt på gång.

Galan lockade över 10 000 på plats i Kunsgträdgården.

– Rockbjörnen är i högform! Det är superkul att fansens stora stjärngala lockade snäppet fler besökare än förra året och högtryck redan från nomineringsfasen och ända in i kaklet med galan och festen i kväll, säger Andreas Hansson, tf nöjeschef på Aftonbladet.

Terese Bonnevier, kommunikationsansvarig på We are Sthlm och Stockholm Kulturfestival, säger att det varit en kväll utan klagomål eller incidenter.

– Årets upplaga av Rockbjörnen på We Are Sthlm har varit riktigt bra med härlig stämning och glada ungdomar.

Publicerad: