Biljettförvirring kring Stone Roses

ROCKBJÖRNEN

Biljett Nu sålde biljetter till konsert som inte finns

Foto: Stone Roses.

Stockholm (TT Spektra) På måndagen började Biljett Nu att sälja biljetter till en konsert i Globen i Stockholm nästa år med återförenade 90-talsbandet Stone Roses.

Problemet är bara att konserten inte har utannonserats. Nu backar Biljett Nu.

I ett dygn gick det att köpa biljetter till Stone Roses spelning i Stockholm nästa år - för 1 000 kronor.

På ett turnéschema som spridits på inofficiella bloggar och hemsidor står att den återförenade, legendariska Manchestergruppen ska spela på Globen den 2 augusti nästa år, som en del i en längre turné efter tre spelningar i Manchester.

Säkra på sin sak

Men det är obekräftade uppgifter och på tisdagen tog Biljett Nu bort evenemanget från sin hemsida.

Företaget är dock säkra på sin sak.

– Enligt välinitierade källor ska Stone Roses spela den 2 augusti i Globen, förklarar Robert Jakobsson, verksamhetschef för Biljett Nu.

– Men sen fick vi ett samtal från Globens informationschef om att de ville att vi skulle släcka ner försäljningen. De hade inte börjat med försäljningen till det här. Och då gjorde vi det, fortsätter han.

"Tydliga med att det är förköp"

Varken det största bokningsbolaget Live Nation eller Globen vill kännas vid planerna på någon spelning.

– Det är inget vi känner till. Vi har ingen förfrågan på det datumet, säger Jenny Blomqvist, evenemangsansvarig på Globen i Stockholm.

Så hur kan Biljett Nu sälja biljetter till ett evenemang som inte är utlyst.

– Enligt initierade källor är det så att de ska spela och vi är inte de enda som säljer, vi har konkurrenter som säljer, säger Robert Jakobsson.

Men hur ska era kunder veta att de får biljetter?

– Vi har varit väldigt tydliga med att det här är förköp. Vi har aldrig sagt att vi har biljetter, men vi ordnar biljetterna när de släpps och det tar vi extra betalt för.

Biljett Nu uppger att företaget hann sälja ett tiotal biljetter innan de stängde ner försäljningen. Om konserten flyttas till ett annat datum eller inte blir av, får de som köpt biljetter pengarna tillbaka.

ARTIKELN HANDLAR OM