"Håkan Hellström ser svårslagen ut”

avJoacim Forsén

ROCKBJÖRNEN

Här är Joacim Forséns favoriter i Rockbjörnen - rösta du också!

1 av 7
Håkan Hellström.

Nu utser Nöjesbladets musikredaktion sina favoriter till Sveriges hetaste musikpris - Rockbjörnen.

Joacim Forsén vill se en speciell tjomme från Göteborg som vinnare.

Det fina är att du inte behöver hålla med - utan själv kan påverka vem som vinner.

Joacim Forsén.

Årets kvinnliga liveartist:

Anna Ternheim. Med sitt starkaste album hittills i ryggen förstärkte Ternheim de sköra, nerviga sångerna till lågmäld perfektion.

Årets manliga liveartist:

Håkan Hellström. Två publikrekord. En formidabel gästlista. Konserter där det räcker med skakiga Youtube-klipp för att förstå vilken magi den här tjommen har byggt i Ullevikyrkan. Historiskt.

Årets livegrupp:

Ghost. Har gått från klarhet till folklig spökmetal redo för de största arenorna. Från Linköping till prestigefylld vinnare på Grammy Awards. Vilken imponerande resa Ghost har gjort, inte minst live. 

Årets genombrott:

Dolores Haze. Det var länge sedan det dök ett så genuint uppfriskande rockband. En punkettrig smäll på käften.

Årets svenska låt:

”Bara få va mig själv” – Laleh. Satt som ett klistrigt gå-din-egen-väg-anthem redan i första lyssningen. Fortfarande lika briljant pop hundratals lyssningar senare.

Årets utländska låt:

”Hello” – Adele. Adele gjorde det igen. Det brukar kunna gå en hel karriär utan att artister får fram såna här hjärtknäckande ballader. Nu har den 28-åriga sångerskan två.

Årets konsert:

I skrivande stund har många potentiella vinnare inte ens hänt än – Rihanna! Beyoncé! Black Sabbaths avskedsgig! Springsteens Ullevitrio! – är risken att gå vilse rätt stor. Men Hellströms publiksuccé och femplusbragd ser svårslagen ut.

Årets Hårdrock/metal:

Ghost. Som sagt. Är Papa bockfot bra nog för Grammy awards-juryn så är Papa bockfot bra nog för mig.

Årets bästa fans:

Håkan Hellström. I år igen. Och det säger jag inte för att det var ovanligt många samlade på en och samma plats i år. Men det finns något oerhört vackert i att se generation efter generation adoptera Håkans varma attityd och sånger.

ARTIKELN HANDLAR OM