Rockbjörnen 2017

PRESENTERAS AV

Hitlåten hjälpte henne ur depressionen

Det var den tuffaste perioden i hennes liv som fick Starley att skriva hitlåten ”Call on me”.

Nu är hon i Sverige och under lördagen medverkar hon i ”Sommarkrysset” i TV4.

– Jag skriver alltid när jag känner mig ledsen, så jag satte mig ner vid pianot och skrev ”Call on me”, säger Starley.

Australiska Starley, 29, är ännu inte ett helt etablerat namn i Sverige, men hennes låt ”Call on me” är desto mer välkänd. Med över 400 miljoner lyssningar på Spotify är det en av årets största hits. Efter många års slit inom branschen har hon äntligen fått sitt genombrott.

– Om inte mina känslor finns i låtarna så blir det inte bra. Om jag inte har upplevt det själv kan jag inte relatera till låten ordentligt. Det måste handla om någonting man känner till, säger hon.

Och texten till sin hitlåt kan hon verkligen knyta an till. När hon var 19 år flyttade hon från Sydney till London för att satsa helhjärtat på musiken. Hon la alla sina besparingar på sin karriär, men det blev flera år av slit och väldigt lite belöning för mödan. Det resulterade i den tuffaste perioden i hennes liv.

– Jag tänkte att jag skulle flytta tillbaka till Australien för att det inte funkade med musiken, och jag blev ganska deprimerad och gick till gymmet mycket för det var mitt sätt att hantera depressionen, berättar Starley.

”Lägsta perioden jag upplevt”

Hon flyttade tillbaka hem i tron om att lägga ner sina satsningar och istället bli personlig tränare.

– Jag kollade på kurser och såg jag tillbaka på mitt liv och insåg att jag hade satsat allt på musiken och kände mig väldigt ledsen vid den tidpunkten. Jag skriver alltid när jag känner mig ledsen, så jag satte mig ner vid pianot och skrev ”Call on me”.

Låtens melodi är upplyftande och full av energi, men texten är en blandning mellan ledsamhet och uppmuntran.

– Texten talar till folk, och det hjälper dem genom deras depression. Den uppmuntrar folk, och det är fantastiskt att se någonting som förklarade mig själv när jag försökte munta upp mig själv, och hur den påverkar andra människor och hur de känner likadant som jag kände, säger Starley om låten.

Det senaste året har hon upplevt en stor förändring i livet.

– Jag har upp och nergångar. Jag mår mestadels bra. Men i livet kan saker påverka dig, speciellt när du inte förväntar dig det. Och för mig var då jag ville sluta med musiken den lägsta perioden jag någonsin upplevt i mitt liv, säger hon.

I dag bor hon i Los Angeles, som så många andra som satsar på en karriär inom musiken. Anledningen till att hon befinner sig i Sverige är för att göra promotion och för att medverka i ”Sommarkrysset” i TV4 under lördagen. Men det är inte första gången hon är här.

– Jag älskar Sverige och jag har varit här många gånger innan. Jag brukade komma hit för att skriva låtar och gå på skrivarkurser.

– Nu vaknar jag på morgonen och känner mig så otroligt tacksam, vissa dagar mer än andra. Att vara tillbaka här är en stor grej för mig för när jag var här tidigare så fokuserade jag på att lära mig att skriva texter. Det är otroligt hur mitt liv har förändrats, säger Starley.

”Samarbeta med häftiga artister”

Starley kanske låter som ett artistnamn, men det ovanliga namnet Starley Hope är faktiskt det namn som hennes föräldrar gav henne.

– Jag tror att jag är en av de första som heter det. Min mamma är väldigt intuitiv och när jag föddes sa hon att jag skulle bli en sångerska och att jag skulle få ett artistnamn. I slutändan hade hon rätt.

– Min bror heter Chase och i efternamn Hope, och han är en brottsmålsförsvarare. Min mamma är väldigt bra på att bestämma namn.

Nyligen släppte Starley den nya singel ”Touch me”, och innan året är slut kommer det ut ett album. Hon ser ljust på framtiden.

– Jag hoppas att jag kan göra arena-turnéer och nå så många människor som möjligt med min musik. Jag vill samarbeta med häftiga artister och fortsätta ha roligt, säger hon.

Publisert: