ABBA donerar skivor – för att hjälpa sjuka barn

”Viktig skillnad för ett stort antal barn”

1 av 2 | Foto: Bobbo Lauhage
Till en auktion till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus har popgruppen ABBA donerat en stor samlarbox.
ROCKBJÖRNEN

ABBA har donerat en stor samlarbox för att samla in pengar till sjuka barn.

På måndag startar auktionen.

– Vi vill gärna stödja arbetet för att hjälpa barn, unga och familjer som drabbats av sjukdom, säger Görel Hanser, ABBA:s medarbetare och talesperson.

Till en auktion till förmån för Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus har popgruppen ABBA donerat en stor samlarbox.

Boxen är signerad och innehåller åtta originalstudioalbum plus ett bonusalbum med singlar. Med i boxen finns också foton på gruppen.

Boxar av samma sort har tidigare sålts för mellan 15 000 till 20 000 kronor.

– Vi vill gärna stödja arbetet för att hjälpa barn, unga och familjer som drabbats av sjukdom, med en gåva till auktionen. När vi dessutom fick höra om allt värdefullt som kan göras med hjälp av musik tack vare insamlingen, blev det en fin koppling till det som ABBA står för, säger Görel Hanser, ABBA:s medarbetare och talesperson sedan början av 70-talet i ett pressmeddelande från Barngolfen.

”Göra skillnad för barn”

I samma auktion kommer det även gå att buda på golfresor, konst och hästevenemang som också donerats av både privatpersoner och kända ansikten.

- Genom att delta i vår auktion kan man inte bara kamma hem värdefulla samlarobjekt eller upplevelser utan även göra en daglig, konkret och viktig skillnad för ett stort antal barn och unga med familjer som vistas såväl långa som korta perioder på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, säger Jenny Jernberg på insamlingsstiftelsen för sjukhuset i ett pressmeddelande.

ARTIKELN HANDLAR OM