Lady Gagas dröm: jobba med Robyn

ROCKBJÖRNEN

”Jag skulle älska att göra musik med henne”

1 av 4 | Foto: GILLAR SVERIGE – OCH SVENSKARNA Lady Gaga har inte glömt hur viktigt Sverige var i början av hennes karriär. ”Svenskarna är ett otroligt inspirerande folk. Men ni var också de första som verkligen uppskattade min musik”, säger hon till Nöjesbladet.

LOS ANGELES. Världens blickar riktas mot Lady Gaga.

Men själv har hon siktet inställt på Sverige.

För Nöjesbladet avslöjar hon sitt drömsamarbete:

– Jag skulle älska att göra musik ihop med Robyn.

Allt började med en svartrockare från Bromma. Eller kanske en svensk-marockansk producent som älskar ABBA.

Det är tre år sedan ”Just dance” toppade listor över hela världen.

Två år sedan Jonas Åkerlund regisserade videon till ”Paparazzi” där Alexander Skarsgård agerade pojkvän åt en ung och lovande amerikansk artist.

Nu vet alla vem Lady Gaga är.

Men hon har inte glömt hur viktigt Sverige var i det tidiga skedet av karriären – på mer än ett sätt.

– Svenskarna är ett otroligt inspirerande folk. Men ni var också de första som verkligen uppskattade min musik, säger hon till Nöjesbladet.

– För några år sedan, när popmusik fortfarande ansågs lite töntigt i USA, kände jag mig alltid så välkommen hos er. Jag känner mig aldrig så mycket som en riktig popstjärna som när jag är i Sverige.

Ny video

Ett år efter succén med ”Paparazzi” var det dags för Lady Gaga och Jonas Åkerlund att jobba ihop igen. Resultatet var den uppmärksammade  videon till ”Telephone”, med Lady Gaga och Beyoncé på flykt från lagens långa arm.

”Skrev låt nyss”

Svensk-marockanske Nadir ”RedOne” Khayat har kallats ”nyckeln till Lady Gagas sound”.

Det är ingen överdrift – producenten och låtskrivaren ligger bakom tio av hennes största hits. På nya albumet ”Born this way”, som släpps den 23 maj, har han producerat minst tre av spåren.

Ja, minst. Skivan är ännu inte helt klar.

– Jag planerar inte in särskild låtskrivartid – jag skapar musik hela tiden. Faktum är att jag skrev en låt alldeles nyss. Vi får se om den kommer med på skivan!

Inga samarbeten med andra artister är planerade till det kommande albumet, som Lady Gaga beskriver som sitt ”överlägset mest personliga hittills”.

Men dörren är inte stängd för framtiden. Tvärtom.

– Sverige har så många kreativa människor. Lykke Li och Robyn är båda enorma artister. Jag gillar verkligen båda två, säger Lady Gaga.

Men när det kommer till frågan om samarbeten verkar den senare ligga närmare till hands:

– Robyn och jag ligger ju dessutom på samma skivbolag.

Foto: Annika Marklund är på plats i Los Angeles.
ARTIKELN HANDLAR OM