Oscar Zia leder Rockbjörnen igen

ROCKBJÖRNEN

”Det känns skitkul”

1 av 5

Oscar Zia är klar som programledare för den stora musikfesten Rockbjörnen tillsammans med Nöjesbladets Frida Söderlund.

– Det är ju ett väldigt unikt pris. Det är fansen som bestämmer vilket gör det extra fint. Det ska bli superroligt, säger Oscar Zia.

Favoriter i repris. Artisten Oscar Zia, 19, och Nöjesbladets Frida Söderlund, 24, är klara som programledare för Rockbjörnen för andra året i rad. Sommarens största musikfest kommer också, precis som förra året, äga rum i Kungsträdgården i Stockholm.

– Det ska bli jätteroligt att göra det igen. Det var en fantastisk upplevelse förra året så det ska bli väldigt kul att göra om det, säger Oscar Zia.

Rockbjörnen kommer livesändas på Aftonbladet.se. Som vanligt är det folkets röster som avgör vilka som kammar hem priserna för bland annat årets genombrott och årets konsert.

Nominera dina favoritartister och rösta här.

”Han är ett geni”

– Rockbjörnen är ett pris av fansen, som hyllar deras favoritartister, framträdanden och låtar så det är ju ett väldigt unikt pris. Det är fansen som bestämmer vilket gör det extra fint. Det är ju också hela stämningen på rockbjörnen att vi gör det här tillsammans. Utan fansen så finns det ingen artist. Det ska bli superroligt, säger Oscar Zia.

– Det känns skitkul. Förra året var typ den roligaste dagen någonsin. Det var världens största fest och jag är jätteglad att få göra det med Oscar igen. Han är ett geni, säger Frida Söderlund.

Nytt grepp i år

I år kommer galans fokus ligga på gemenskap och uppmaningen att vi ska ta hand om varandra.

– Det känns kul att vi i år verkligen tar ett nytt grepp och vågar göra Rockbjönen lite viktigare än vad den kanske har varit. Vi lägger en värdegrund att vi måste värna om och ta hand om varandra. Vi måste stå upp för oss själva och för andra, i alla situationer, säger Frida Söderlund.

– Rockbjörnen är ett så bra exempel på någonting vi gör tillsammans med publiken och med fansen. Det är vi tillsammans som gör Rockbjönen så här bra. Det är inte bara jag, Oscar och Aftonbladet utan vi gör det här tillsammans med alla som följer projektet. Vi tar ett större och tydligare grepp om det i år och det känns superbra och viktigt, säger Frida Söderlund.

Glöm inte rösta

Varje dag kan du gå in på rockbjornen.se och rösta på dina favoriter. Galan äger rum i Kungsträdgården den 16 Augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM