Thåström golvade Håkan Steen – här är hans favoriter till Rockbjörnen

Håller du med eller inte? Rösta på Rockbjörnen!

Håkan Steen hyllar Thåström.

Nu listar Nöjesbladets musikrecensenter sina favoriter   till Rockbjörnengalan 12 augusti i Kungsträdgården.

Det fina är att du inte behöver hålla med - utan själv kan påverka vem som vinner.

Årets kvinnliga liveartist:

Seinabo Sey. Här finns ingen egentlig konkurrens. Ni som såg henne på Stay Out West eller Dramaten i fjol, eller på något av gigen under vårens turné, såg troligen en blivande världsstjärna. 

Årets manliga liveartist:

38 år efter Ebba Gröns debut heter en av den svenska rockens mest karismatiska scenpersoner fortfarande Joakim Thåström. Att det dessutom ofta var låtarna från senaste albumet ”Den morronen” som brände mest på vårens turné säger en del.
 

Årets livegrupp:

First Aid Kit. Klara och Johanna Söderberg är något av det allra finaste svensk popmusik har. Resten av popvärlden upptäcker systrarna i en rasande fart men det hindrade dem inte från att åka på en lång Sverige-turné i våras.
 

Årets genombrott:

Seinabo Sey. Det är nästan svårt att tänka sig att debutsingeln ”Younger” släpptes så sent som i november 2013, för det känns redan som att Seinabo Sey har varit med oss länge. Ändå väntar vi fortfarande på debutalbumet.

Årets svenska låt:

Viktor Olsson: ”Stenungsund”. Här skulle jag lika gärna kunna nämna ”Pistols at dawn” eller ”Burial” med Seinabo Sey men väljer istället ”Stenungsund”, det lysande titelspåret på det lika lysande debutalbumet med Viktor Olsson. Den bitterljuvt souliga västkustballaden känns redan som en provinspopklassiker.
 

Årets utländska låt:

My Morning Jacket: ”Big decisions”. Kan inte hjälpa det men jag har tenderat att återkomma till den här väldigt många gånger under våren. My Morning Jacket är ett unikt rockband som självklart redan nu borde vara så stora som de kommer att bli i historieböckerna.
 

Årets konsert:

Thåström. Har sett mycket bra på svenska scener sedan förra sommaren - The Knife, Joel Alme, Maskinen och Love Antell är andra höjdpunkter - men det går inte riktigt att komma runt Thåströms episka turnépremiär på Annexet i Stockholm i våras. Den mörka stålverkskraften finns inte hos någon annan svensk artist.
 

Årets hårdrock/metal:

Ghost. Inte alls mitt område men Ghost har bra låtar och inte minst en väldigt underhållande image med mysticism och ständigt nya påvar, så min röst går till dem.
 

Årets fans:

Zara Larssons fans. Här har jag egentligen givetvis ingen åsikt alls men Zara Larsson verkar ha en fin och kul relation till sina fans så jag röstar på dem.

SURFAR DU VIA MOBIL? RÖSTA HÄR!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN