ROCKBJÖRNEN PRESENTERAS AV

Kanye ställde in efter tumult – lovas hjälp av borgmästaren

Publicerad 2016-06-07

Kanye West tvingades ställa in en överraskningskonsert efter fanstumult.

Över 4 000 personer tog sig till den lilla konsertlokalen efter att stjärnan avslöjat nyheten.

Följ ämnen
USA

Det var under söndagen som Kanye West skulle stått på scen i Webster Hall i New York . Men då världstjärnan avslöjade överraskningen för sina fans utbröt kaos. Det skriver Contactmusic.

Tusentals fans tog sig till stadsdelen East Village där konsertlokalen ligger. Och fanskaran blev bara större och större. Så pass stor att Kanye själv inte kunde ta sig fram och tvingades ställa in spelningen.

Enligt uppgifter ska mer än 4 000 fans velat ta sig in i Webster Hall, som bara rymmer 1 500 personer. En del ska till och med klättrat över bilar, containrar samt hängt i fönstren för att få bättre insyn.

Mycket av kaoset fångades på film och publicerades senare på sociala medier. Där hörs stora massor skrika ”Pablo” och ”Kanye” i takt.

”Har någon Kanyes nummer?”

För att lugna de upproriska fansen twittrade West att spelningen redan var utsåld. Kort därefter sågs han prata i telefon i en video på sin fru Kim Kardashians Snapchat.

– Säg till borgmästaren att spärra av kvarteret och sätt upp skärmar så de kan festa utomhus. Jag har hört att det är utsålt redan, sa han.

Till sist klarade inte Webster Hall trycket längre och meddelade att spelningen var inställd på grund av de stora folkmassorna.

Enligt de senaste uppgifterna ska borgmästaren Bill de Blasio twittrade ett inlägg direkt till världsstjärnan där han erbjudit sig hjälpa Kanye att anordna en ny spelning i staden.

– Bra stadsfester är planerade. Min hustru och jag kan ordna en med dig till New York-ungdomarnas fördel, skriver han i tweeten.

Bill de Blasio ska även publicerat en bild på sig själv med en telefon i handen och texten ”Har någon Kanyes nummer?”.

Få bästa kollen på tv, film, musik och populärkultur - följ Nöjesbladet på Facebook

ANNONS