PRESENTERAS AV

Kamferdrops hyllar Sverige

1 av 3
ROCKBJÖRNEN

Då Kamferdrops släppte sin cover på ”Jag trodde änglarna fanns” dröjde det inte länge förrän den toppade spelningslistorna i Sverige.

– Sverige kanske har ett hjärta för Tropiskt Dansband, säger hon.

Hon har tokhyllats för sin version av Kikki Danielssons och Ole Ivars dansbandsdänga ”Jag trodde änglarna fanns”. Och Kamferdrops har sannerligen satt sin egen stämpel på sången.

– Jag tycker att man inte ska behöva ta sig själv på sådant allvar alltid. Jag vill kunna dansa och hoppa runt och göra något som inte har gjorts förr. Jag kallar det Tropical Dansband. Och det var lite därför jag ville göra Kikki Danielssons och Ole Ivars låt, berättar Kamferdrops för Nöjesbladet.

Att ha skapat sin egen genre ger henne en viss frihet, och frihet är något som Kamferdrops är mån om. Ingenstans har hon fått frihet att vara den artist hon vill vara på samma sätt som i Sverige.

”Är en ’Go Sverige’-person”

– Jag har blivit en riktig ”Go Sverige!”- person. Det är så kul att medan många länder nästan tycker att det är lite jobbigt med koncept som mitt, men i Sverige är det mer att ni tänker ”kör på med vad artisten vill”. Sverige hänger med på konceptet och stöttar det fullt ut.

Hon menar att det många gånger handlar mer om att folk undrar vem som döljer sig bakom alla de peruker, glasögon och masker som hon alltid bär då hon uppträder. Själv vill hon dock att musiken ska vara i fokus.

– Det är hela poängen med musik, man får välja ett uttryckssätt och sen får andra omfamna det. Jag vet inte, kanske har Sverige ett hjärta för Tropiskt Dansband, berättar hon och skrattar.

Är anonym – så hon kan köra hundra procent

Vad gäller masken tror Kamferdrops att anonymiteten gör henne till en bättre artist.

– Det känns som att jag blir en bättre artist av det. Man kan göra saker till 100 procent på ett annat sätt, känna att ”Nu är jag HÄR”, det är fortfarande jag fullt ut, men det blir en annan sinnesstämning. Jag har noll behov att få kredd för allt, jag bara älskar det jag gör.

Denna kärlek för musiken är något hon planerar att ta med sig upp Rockbjörnens scen ikväll. Hon bor på Hobo hotell i centrala Stockholm bara ett stenkast från festivalområdet.

– Det känns helt sjukt att vara här, jag har aldrig gjort en show som denna, något i det här formatet med ett pris. Och så är det ju första gången jag uppträder i Stockholm, och jag älskar Stockholm. Men jag tror att det kommer att bli en fantastisk show, och så ser jag ju fram emot efterfesten, då ska jag verkligen dansa!

ARTIKELN HANDLAR OM