Liamoo om kärleken: ”Den är död”

avFrida Söderlund

Idol”-vinsten gjorde honom till flickidol.

Men framgången har satt stopp för Liamoos kärleksrelationer.

– Om det är något jag har gott om så är det erfarenhet av failad kärlek, säger han.

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen, 20, skrattar.

– Jag vet inte varför mitt kärleksliv inte går så bra. Jag har varit singel i fyra år och haft en flickvän i hela mitt liv. Jag har försökt dejta men många klarar inte av att jag är offentlig. Men så träffade jag en som klarade av det.

Problemet? Hon är huvudpersonen i nya singeln ”Nothing here”. En låt om en kärlek som är allt annat än där den borde vara.

– Vi finns, men vår kärlek är död. Det är exakt det låten handlar om. Att det inte längre finns någonting här. Om det är något jag har erfarenhet av är det failad kärlek.

1 av 4 | Foto: FOTO : LASSE ALLARD

Vem är hon?

– Hon är okänd. Ingen offentlig person. Jag har haft någonting för den här bruden sedan 2014 och försökt tänka att det finns hopp. Men nej. Jag känner mig inte prioriterad för fem öre. Det är som att jag inte ens finns på hennes lista. Och jag känner såhär; det krävs två för att dansa tango men bara en för att falla. Och det är precis vad vi gör just nu.

Är det svårt att parera karriär och kärleksliv?

– Jag tror att tjejer hade tagit mig mer seriöst om jag inte hade haft det här yrket. I alla program har jag varit ”flickidolen Liam” och därför får folk för sig att jag får mycket tjejer, men det är just det jag inte får. På grund av det!

Så det är typ vårt fel att du inte får några tjejer?

– Hahaha, ja eller nej eller det bara blev så.

Vi kan lägga ut en kontaktannons i slutet. Om du söker, vad söker du?

– Fan, jag vet inte? Jag kan fortfarande inte svara på det. Jag tror helt enkelt kärleken hade gått bättre om jag inte sysslat med det här. Någon gång kommer jag att träffa på den där rätta personen, men kärlek är svårt hur man än vrider och vänder på det.

Starkare nu

Med en ”närhet till mörkret” har 20-åringen mixat lugnare låtar med motsatsen på den nysläppta EP:n ”Journey part 1”. En resa som innehållit allt från en vinst i ”Idol” på TV4 till en finalplats i Melodifestivalen tidigare i år.

– Det som definierat mig är allt från skolgången, till mina föräldrars separation, till falsk vänskap och dålig kärlek. Varenda låt har någonting bakom sig. Men jämfört med hur allt var förr, så har livet verkligen klättrat uppåt.

Har du känt att du burit på mycket själv?

– Ja. Det var inte så jävla mycket människor i min uppväxt. Jag var väldigt ensam.

Har du svårt att lita på människor?

– Sjukt svårt. Men det är också på grund av erfarenhet. Att man litat på fel människor som inte tagit hand om ens förtroende. Jag är människa som uppfattas som väldigt tyst, men jag har svårt att öppna min famn för människor.

Är det en rädsla av att inte räcka till?

– Den rädslan hade jag mer av när jag var yngre. Tv-programmen har hjälpt mig att bli mer social, att våga prata. Jag uppskattar hur det har gjort att jag har blivit starkare som människa. I dag är jag motsatsen till hur jag var när jag var liten.

Vad är den stora skillnaden?

– Då var jag tyst, jag vågade ingenting, jag var inte populär och jag gjorde inte musik. I dag står jag på scener framför stora publiker och höjer rösten i stället för är tyst. Nu höralla mig i stället. Då hade man velat träffa sitt lilla jag för att säga; ”det är lugnt. Det kommer att gå bra”.

ARTIKELN HANDLAR OM