Känslokaos - och fest

ROCKBJÖRNEN

Rockbjörnengala på torsdag - och nu är du i fokus

1 av 4 | Foto: Tobbe Ek och Helena Trus leder direktsändningen.

Nu är det bara några få, skälvande dagar kvar.

På torsdag brakar Rockbjörnen loss.

Mer än en miljon röster har dundrat in, och det bjuds på fler överraskningar än ­någonsin.

Klockan 18.00 på torsdag. Skriv upp det, för det är då det smäller.

Årets Rockbjörn drar i gång sin livesändning från Gröna Lund, med den glittriga duon ­Tobbe Ek och Helena Trus vid rodret.

Direktsändningen börjar på gula mattan. Den svenska musikeliten gör entré och vi bjuder på uppsnack och kändismingel.

– Vi tar pulsen på stämningen och värmer upp gästerna och publiken. Och så blickar vi tillbaka på gamla skandaler och snackisar, ­säger Tobbe Ek.

En miljon röster

Över en miljon röster har dundrat in till Rockbjörnen i år. Och efter uppsnacket ska vinnarna koras.

– Det som är nytt för i år är att vi sätter tv-tittarna i fokus. Vi sänder från en studio där alla kändisar och artister är på plats. Framför allt hoppas jag på överraskande tacktal. Jag vill se känslor. Känslokaos, helt enkelt , säger ­Tobbe Ek.

När själva galan är över tar festkvällen vid. Rockbjörnen bjuder i år på en exklusiv konsert direkt efter prisutdelningen där Thomas Stenström, Albin och Kristin Amparo samt The Fooo bjuder på skönsång.

– Om prisgalan blir mycket för tittarna blir konserten främst för fansen på plats, även om vi så klart direktsänder den också, säger Helena Trus.

”Det går vilt till”

När konserten är över och rökmaskinen varvat ner släcker vi även kamerorna. Då vankas efterfest med kvällens vinnare. Men det glädjekalaset får ni tittare helt enkelt föreställa er, eller läsa om i tidningen, för det är inget som passar sig i ­direktsändning.

– Det brukar gå vilt till. Vad som helst kan hända. Framför allt Tobbe brukar ju bli väldigt till sig, säger Helena Trus.

Rockbjörnens hålltider

15.00

Gröna Lund slår upp portarna och släpper in de mest hängivna fansen. För alla som vill invänta sina idoler innan prisutdelningen och den stora konserten klockan 20.00. Vi på Nöjesbladet misstänker i vanlig ordning Fooo-kaos.

- Rockbjörnen är ett av få pris i världen där det bara är fansen som bestämmer. Från vilka som nomineras till vilka som vinner priserna. Därför vill vi sätta fansen i centrum, säger Tobbe Ek.

18.00

Rockbjörnens gula matta rullas ut och Sveriges musikelit gör entré. Det blir vimmel, mingel och uppsnack från studion tillsammans med Tobbe Ek och Helena Trus.

18.30

Startskottet går för prisutdelningsgalan. Sveriges artister ska prisas i nio prestigefyllda kategorier. ­Tobbe Ek och Helena Trus guidar tittarna genom prisregnet med ­nominerade artister på plats och glädjetokiga segerintervjuer. ­Samtidigt bjuder reporter Frida Söderlund på uppdateringar från fansen på plats.

- Det här är till för fansen, och det är också därför vi delar ut ­priset får årets bästa fans sist. Det kommer vara mycket känslor, glädje, tårar och jättehärligt, ­säger Helena Trus.

20.15

Den stora konserten brakar loss. Thomas Stenström kanske bjuder på dängan ”Slå mig hårt i ansiktet”, ­Albin och Kristin Amparo ångar kanske i gång med ”Din soldat” och The Fooo kanske drar av ”All around the world”. Håll er klistrade vid Aftonbladet-tv för att hänga med i svängarna.

21.30

Efterfesten öppnar grindarna. Här delar vinnare, förlorare och alla däremellan dansgolv. Skumpan sprutar, rundpingisen snurrar och ­musiken dånar. Vem som blir kung i ­baren kan ni läsa ­direkt på nöjesbladet.se då reporterduon Christoffer Nilsson och Karin Dofs ­ivrigt kastar sig in i den gungande svettväggen.

”Det är fansens kväll”

I år bjuder Rockbjörnen på en uppsjö av överraskningar till alla fans. Nöjesbladets ­reporter Frida Söderlund är den som kommer att hålla stenkoll på fansen.

- Under dagen kommer fansen att ha möjlighet att vara kreativa med lite olika saker och de kommer också att kunna gå på gula mattan innan alla kändisar och plåta sig själva mot fotoväggen. Vi vill att fansen ska känna att det här är deras kväll till hundra procent, säger Frida Söderlund.

Hur har de skött sig hittills tycker du?

- Deras engagemang under sommaren har varit helt otroligt så det här kommer att bli en kväll att minnas!

Vad har du för förväntningar?

- Jag hoppas och tror att Grönan kommer att vara sprängfull på torsdag. Det här är fansens fest och jag lovar att det kommer att bli både galet och känslosamt.

De kan vinna priser på galan

Årets genombrott:

Josef Johansson

The Fooo

Jens Hult

Alvaro Estrella

Ace Wilder

Årets utländska låt:

John Legend - ”All of me”

Ariana Grande - ”Problem”

One Direction - ”You and I”

5 Seconds of Summer - ”She looks so perfect”

One Direction - ”Story of my life”

Årets manliga liveartist:

Avicii

Anton Ewald

Håkan Hellström

Robin Stjernberg

Oscar Zia

Årets hårdrock/metal:

Sabaton

Lizette &

Outtrigger

Five Grams Of Perfection

Ghost

Årets svenska låt:

Albin ft. Kristin Amparo - ”Din soldat”

The Fooo - ”King of the radio”

Loreen & Inga-Maret Gaup-Juuso - ”Son”

Veronica Maggio ft. Håkan Hellström - ”Hela huset”

The Fooo - ”All over the world”

Årets livegrupp:

Mando Diao

Lizette &

Kent

The Fooo

State of Drama

Årets konsert:

Håkan Hellström - Ullevi

The Fooo Experience - Annexet, Stockholm

One Direction - Friends Arena

Loreen - Gröna Lund

The Fooo Experience - Lisebergs­hallen

Årets kvinnliga liveartist:

Laleh

Veronica Maggio

Marie Fredriksson

Zara Larsson

Sanna Nielsen

Årets bästa fans:

Saadefamily

Foooers

Håkan Hellström fans

Loreen’s warriors

Ateam

ARTIKELN HANDLAR OM