Little Jinder

Little Jinder om sommarturnén: ”Rösten tar stryk”

Av: 

Erik Åberg

ROCKBJÖRNEN

Berättar om problemen – och känslosamma inspelningen av ”Så mycket bättre”

Little Jinders röstproblem fortsätter.

Och så även sommarturnén som nu hotar artistens stämma.

– Rösten tar ju stryk, säger hon.

Under lördagen stod Little Jinder på scen igen efter de senaste dagarnas röstproblem. Det var i TV4:s ”Sommarkrysset” som artisten gjorde sin comeback.

Bara för ett par dagar sedan förklarade Jinder, i ett inlägg på Instagram, att hennes röst inte var på topp. Hennes eget sätt att lära sig sjunga har slitit på stämbanden.

– Jag vet inte hur man sjunger med magstöd som normala sångerskor gör. Utan jag sjunger med pratröst och pratar med skrikröst, har jag fått höra. Så jag har fått knutar på stämbanden för de är jätteansträngda, säger hon.

Problemen har varit så illa att hon tvingats ställa in ett gästframträdande.

Måste ”hålla käften”

Men trots att det blivit bättre hotas rösten ändå av den pågående sommarturnén.

– Rösten tar ju stryk. Det gäller liksom att vara tyst när jag inte spelar, då kommer jag nog klara det, säger hon.

Med hjälp av en logoped och övningar ska hon få bukt på problemet.

– Sen måste jag vila också. Jag ska inte spela i höst utan då går ju ”Så mycket bättre”, så då passar jag på att hålla käften, säger Little Jinder.

Hur ska det bli att se programmet?

– Det är jävligt pirrigt. Jag vet inte vad jag ska känna, så känns det. Det är svårt att föreställa sig hur det ska bli och hur det kommer kännas att se det. Det är en ovisshet som göra att man blir nervös, säger hon.

Grät mest

Under en intervju med programledaren Gry Forsell i ”Sommarkrysset” berättade artisten att hon var den som grät mest under inspelningen av ”Så mycket bättre”. När Nöjesbladet pratade med henne efteråt utvecklade hon varför.

– Musik slår verkligen an något hos mig. Jag har kämpat så hårt och länge för att få göra min musik och nu tolkade andra den. Artister som jag lyssnat på sen jag var sex år, som Lisa Ekdahl. Det blir så himla konstigt och jävligt sentimentalt. Jag blev så emotional av hela upplevelsen, säger hon.

I höst sänds säsong sju av ”Så mycket bättre”. Förutom Little Jinder och Lisa Ekdahl medverkar Jill Johnson, Danny Saucedo, Magnus Carlson och Tommy Nilsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

LÄS VIDARE

Bruce Springsteens 101 bästa låtar

ÄMNEN I ARTIKELN

Little Jinder

Rockbjörnen

Sommarkrysset