I kväll inleder Kent sitt farväl till fansen

Publicerad:

ROCKBJÖRNEN

Fans började köa redan i morse

1 av 7

Den sista sången är nära.

I kväll inleder Kent sin avskedsturné i Linköping.

Sammanlagt gör bandet 28 spelningar – och några hängivna fans ska gå på alla.

– Vi är taggade på kvällen, säger Jozefin Omberg, medlem i ”Kentfamiljen”.

I mars kom rockbandet Kent med ett besked som slog ned som en bomb hos fansen. Bandet skulle gå i graven – efter 26 år tillsammans.

Deras sista album ”Då som nu för alltid” släpptes i maj. I förra veckan släpptes samlingsalbumet ”Best of”, som innehöll fyra helt nya låtar. En minnessida har skapats för fansen - Kentopedia - där Kent delar sin historia, och där de låter fansen dela sina minnen.

Nu återstår bara en sak – det riktiga avskedet. Och i kväll är det dags.

Fans började köa i morse

Kent-fans började köa utanför Saab Arena i Linköping redan tidigt i morse. En av de som är på plats är Kent-fanet Jozefin Omberg, som är medlem i ett gäng som kallar sig Kentfamiljen.

Hon och vännerna ska gå på samtliga 28 konserter.

– Alla förväntar sig nog att det ska vara någonting lite extra bra. De är ju alltid bra, men kanske ännu bättre än vanligt eftersom det är sista turnén, säger hon i Aftonbladet Morgon.

Mer än 260 000 biljetter sålda

Jozefin Omberg berättar att hon gick på sin första Kent-konsert när hon var 12 år gammal. Därför har hon en väldigt speciell relation till bandet.

– Jag har haft med mig dem hela tiden. Jag har lärt känna jättemycket kompisar via Kent och har lagt väldigt mycket tid på att åka på konserter, säger hon.

Avskedsturnén avslutas i Stockholm den 17 december. Totalt har över 260 000 biljetter sålts, en siffra som United Stage presenterade innan extrabiljetterna släpptes i morse.

”Hoppas på klassisk Kent-spelning”

Under kvällen kommer Nöjesbladets musikexperter Markus Larsson och Håkan Steen att finnas på plats i Linköping.

– Jag hoppas att de gör en ganska klassisk Kent-spelning, att de inte gör för mycket av att det är sista gången. Jag vill att det ska vara ganska rent och basic, säger Håkan Steen.

– Inte så mycket ”Blåjeans” och ”Kräm”, de kan lämna sina 90-talssynder bakom sig, säger Markus Larsson

Publicerad:

LÄS VIDARE