Håkan Hellström bryter med Live Nation

avLinn Elmervik

Ersätter bolaget med tyska FKP Scorpio

1 av 3

Håkan Hellström, 42, bryter med samarbetspartnern och bokningsbolaget Live Nation.

Popkungen ska i stället jobba med den tyska festivaljätten FKP Scorpio, rapporterar Expressen.

Samarbetet väntas resultera i en stor scensatsning nästa sommar.

– Vi arbetar på något. Exakt vad det blir kommer vi att gå ut med om ett par veckor, säger Folkert Koopmans, vd för FKP Scorpio till tidningen.

Håkan Hellström har varit knuten till det svenska agent- och bokningsbolaget Live Nation i flera år. Live Nation har bland annat varit inblandade i popstjärnans hyllade spelningar på Ullevi.

Nu bryter han det långvariga samarbetet.

I stället inleder Håkan Hellström ett samarbete med det tyska festivalföretaget FKP Scorpio som bland annat arrangerar Bråvalla och Where's the music.

– Det stämmer att Håkan Hellström ska arbeta med oss, säger Folkert Koopmans, vd och ägare för FKP Scorpio till Expressen.

Enligt tidningen innebär samarbetet att Håkan Hellström ger sig ut på en stor turné i sommar. Det vankas bland annat en ny Ullevi-spelning.

Uppgifterna om en turné är inte bekräftade av FKP Scorpio.

”Är förvånande”

Kristofer Åkesson, presschef på Live Nation beklagar brytningen.

– Vi kommenterar aldrig avtal eller förhandlingar med artister, men sjävklart är det tråkigt att inte jobba med Håkan längre efter 16 år av ett mycket fint samarbete och en fantastisk resa. Samtidigt ser vi närmast fram emot en grym arenaturné om några veckor, säger han till Nöjesbladet.

Nöjesbladets musikredaktör Håkan Steen är förvånad över Hellströms bolagsbyte.

– Han har jobbat med Live Nation i alla år och man har väl alltid haft intrycket av att han har haft en god relation med dem. Ullevi-spelningarna i somras blev ju en stor succé. Scorpio måste ha kommit med ett väldigt bra bud för att han skulle gå över, säger han.

Varför gör han det här?

– Det korta svaret är gissningvis pengar. Han har förmodligen förhandlat sig till en extremt bra deal.

Gör turné i vinter

Vad publik och fans kommer att märka av bytet återstår att se.

– Scorpio har inte gjort så mycket på turnésidan i Sverige utan mest Bråvalla och diverse gig. De tänker kanske lite annorlunda kring vad han ska göra, men det är svårt att säga vad de har i kikaren. Men kan de sno över Live Nations största svenska artist är det väldigt bra för dem, säger Håkan Steen.

Men än är inte samarbetet med Live Nation över. I vinter gör Håkan Hellström konserter i Göteborg, Oslo, Stockholm, Linköping och Malmö tillsammans med bolaget.

Nöjesbladet har sökt FKP Scorpio.

ARTIKELN HANDLAR OM