Sanna Nielsen om hyllningen till Ulla Billquist: ”Betyder jättemycket”

Framförde medley med låtar av sångerskan

avLouise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sanna Nielsen bjöd på ett medley med dans till Ulla Billquists låtskatt under Allsången.

Att hylla den svenska sångerskan är något som funnits planer på länge.

– Det betyder jättemycket för jag tycker att vi ska hylla de här starka, härliga kvinnliga sångerskorna, säger hon till Nöjesbladet.

1 av 4 | Foto: Gustav Martensson
Sanna Nielsens sånghyllning till Ulla Billquist.

Plötsligt hade Sanna Nielsen bytt om från sin korallröda klänning till en puderrosa klänning med krage under tisdagens ”Allsång på Skansen”. På sig hade hon även glasögon och handskar. Anledningen var att hon i ett medley hyllade den svenska sångerskan Ulla Billquist.

Billquist dog 1948, 38 år gammal. Samtidigt som Sanna dansade sjöng hon flera av Billquists klassiska låtar. Däribland ”Min soldat”, ”Världen är full av violer” och ”En stilla flört”.

– Vi har pratat om att göra det här länge. Ulla Billquist var den absolut största kvinnliga sångerskan vi hade på 30- och 40-talet. Hon är värd att hyllas många gånger om, säger hon till Nöjesbladet.

”Går så fort”

Efter numret utbrast en andfådd Nielsen att ’kondition är överskattat’. Något som fick publiken att skratta.

– Haha, det bara kom. Herrejistanes. Det är inte helt lätt. Det går så fort och så ska man hålla flåset i takt också. Jag tror att folk kanske känner igen sig, säger hon och fortsätter:

– Att dansa i klackar är ju ett äventyr i sig. Men det gick bra.

”Betyder jättemycket”

Sanna Nielsen tillhör de som fått Ulla Billquist-stipendiet. 2002 fick hon det glada beskedet om att hon valts ut. Att få hylla den svenska sångerskan betyder mycket för henne, berättar hon.

– Det betyder jättemycket för jag tycker att vi ska hylla de här starka, härliga kvinnliga sångerskorna. Även om de inte finns med oss levande i dag så är de i allra högsta grad här genom musiken, säger hon.

Vilken är din favoritlåt med Ulla Billquist?

– Det är nog ”En stilla flört”. Jag tycker den är så fin, säger hon och brister ut i sång.

Publicerad: