Elton Johns hyllning till terroroffren i Stockholm

1 av 4 | Foto: Carolina Byrmo
Elton John på Gröna Lund.
ROCKBJÖRNEN

Världsartisten Elton John spelade på Gröna Lund under söndagskvällen

– och passade på att hedra de som fallit offer i terrorattacker världen över den senaste tiden. Däribland de som utsattes för lastbilsattacken i Stockholm.

– Allt jag kan göra som musiker är att spela en sång för alla dem som drabbats av terror, säger artisten från scenen.

Elton Johns, 70, spelning på Gröna Lund lockade publik. Omkring 17.000 personer fanns på plats när stjärnan gjorde sin efterlängtade comeback på nöjesparkens scen. Han gästade senast för 46 år sedan.

Artisten valde att dedikera en av sina låtar ”I want love” till alla de som fallit offer för de senaste terrorattackerna i världen.

På skärmen bakom sig projicerades texten ”We love you” tillsammans med förkortningar för de drabbade städerna: Berlin, London, Manchester, Paris, Orlando, Nice – och Stockholm.

– Det har hänt hemska saker i England och världen. Det är märkliga tider vi lever i, när USA har en president som twittrar var femte ”fucking” minut. Allt jag kan göra som musiker är att spela en sång för alla dem som drabbats av terror, sa Elton John i ett känslosamt tal från scenen.

Hyllas av publiken

Publiken svarade med applåder och jubel.

Och på sociala medier fortsätter hyllningskören bland konsertbesökarna på plats.

”Elton John! Hyllning till terroroffren och deras nära och kära. Vackert”, skriver en på Instagram.

”Underbara och bästa Sir Elton John!”, skriver en annan och avslutar med hashtaggen ”kärlek till världen”.

”Få som kom in torde ha lämnat Gröna Lund besvikna i kväll, efter den hitspäckade konserten med Elton John”, summerar en tredje på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM