PRESENTERAS AV

Radiostationens tabbe – trodde att Annie Lennox var ny talang

1 av 2 | Foto: AXEL SEIDEMANN / AP
Annie Lennox.
ROCKBJÖRNEN

Annie Lennox har haft flera stora hits.

Men den detaljen missade en ny musikscout på en amerikansk radiostation – som skickade ett mejl till sångerskan med löftet om att hen skulle kunna göra henne världsberömd.

”Nu har jag chansen??!!!” , skriver Annie Lennox ironiskt på sin Facebook.

Annie Lennox, 62, är mest känd som ena halvan av gruppen Eurythmics, men har även haft flera stora hits som soloartist som ”Walking on Broken Glass” och ”No More I Love You’s”, för att nämna några.

Men det hade den nya musikscouten på en radiostation i Los Angeles, USA, missat. Hen lyssnade på en låt med artisten, imponerades och tyckte sig ha gjort ett riktigt kap. Den nya medarbetaren skickade därför ett mejl till Annie Lennox, och lät berätta att hon nu hade chansen att bli världskänd.

”Nu har jag chansen?!”

Om Annie Lennox dessutom skickade in sin senaste singel, lovade scouten att vidarebefordra denna till radiostationens programdirektör. Och om låtmaterialet faller direktören i smaken skulle detta kunna innebära att Annie Lennox får möjligheten att nå ut till 150 radiostationer världen över.

Annie Lennox, som bland annat har tilldelats fyra Grammy Awards och sålt 75 miljoner album globalt, roades av mejlet. Hon publicerade det på sin Facebook med kommentaren: ”Nu har jag chansen??!!”

Vill varna andra

Men i kommentarsfältet gör hon senare ett mer allvarsamt tillägg:

”Även om det är lite roligt att dela med sig av mejlet jag fick som berättade för mig att jag har ’potential’, så är det tyvärr så att musiker på frammarsch får den här typ av bedrägerier skickade till sig varje dag. Mitt digitala team tar emot hundratals varje år”, skriver hon och fortsätter:

”Jag vill uppmana alla nya (eller etablerade också) artister att skicka den här typen av mejl direkt till skräpposten. Företag som utger sig för att hjälpa dig, som skickar länkar och ber dig om pengar för att ladda upp dina låtar är mycket tvivelaktiga och ingenting jag vill ta del av.”

ARTIKELN HANDLAR OM