Summerburst får systerfestival – i vinter

Publicerad:

ROCKBJÖRNEN

Ny dansmusikfestival i Stockholm

1 av 4
David Guetta på Summerburst.

Summerburst får en systerfestival i vinter. Den 30 november arrangeras Lights i nybyggda Tele 2 Arena i Stockholm.

– Vi har väldigt höga ambitioner, säger festivalgeneralen Anders Boström.

Dansmusikfestivalen Summerburst har sedan starten på Stockholms stadion 2011 varit en stor succé. Världsartister som David Guetta, Deadmau5, Avicii, Axwell och Sebastian Ingrosso har genom åren spelat på festivalen som numera arrangeras i både Stockholm och Göteborg.

Nu vill SPG Live, som står bakom Summerburst, också värma upp vinterhalvåret.

Gigantiskt dansgolv

TT kan berätta att arrangörerna drar igång Lights - en tio timmars inomhusfestival för dansmusik som ska arrangeras i Tele 2 Arena i Stockholm den 30 november.

– Vi har väldigt stora förhoppningar. Vi vill göra samma resa med Lights som vi gjort med Summerburst, säger festivalgeneralen Anders Boström.

Arenan kommer under Lights att förvandlas till ett 5 000 kvadratmeter stort dansgolv med plats för drygt 15 000 personer.

– Vi ska bygga ett område som är väldigt bekvämt att vara i med olika aktiviteter runtomkring. Vi vill ta festivalnostalgin från sommaren in till vintern, säger Anders Boström.

Stort intresse

Någon avmattning i det enorma intresset för dansmusik ser han inte.

– Snarare så fortsätter det att eskalera. Summerburst har blivit större för varje år och Axwells spelning i Stockholm förra helgen var hans största soloshow någonsin i världen, säger Anders Boström.

Artisterna som spelar på Lights kommer att släppas under september.

Linus Brännström/TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN