Fryshuset tog över Rockbjörnen-scenen

Av: Joni Nykänen

Publicerad:
Uppdaterad:

Fryshuset vill hitta nästa stjärnskott.

Rockbjörnen-scenen i Kungsträdgården togs över av en talangjakt.

– Vi ser det här som ett startskott och tänker att vi ska fortsätta vara på den här scenen, säger Anja Frey, chef för Fryshuset i Stockholm.

Delar av artisteliten står på Rockbjörnen-scenen på kvällen – men tidigare på kvällen var det talangernas tur.

Fryshuset anordnade ”Fryshuset takeover”, en musiktävling dit alla mellan 13–25 år som skriver egen musik kunde ansöka för att få delta.

– Det viktiga med ”Fryshuset takeover” är att få ge unga möjlighet att visa både vad deras egen passion är, men också möjlighet att vara en inspiration för andra, säger Anja Frey, chef för Fryshuset i Stockholm.

Priset – en veckas exklusiva sessions med låtskrivarna på AMPS, Advanced music production & songwriting på Fryshusets folkhögskola. Det resulterar i omkring 6–8 skräddarsydda låtar för vinnaren.

– Det här hoppas vi ska få växa sig väldigt stort och bli ännu mer nationellt. Just nu är vi så fokuserade på Stockholm. Men till uttagningen inför den här finalen var det band från andra delar av Sverige. Det finns ett starkt intresse för musiker att få en plats på en scen och att få uppträda inför vår fantastiska jury, säger Anja Frey.

Fryshuset var närvarande under Rockbjörnen 2017 då Backasysterskapet delade ut ett pris för Årets kvinnliga artist.

– Vi hade en dröm om att få vara på den här scenen – inte bara dela ut ett pris – utan få äga scenen under någon del av kvällen. Det som bär det här är idén om att skapa en talangfestival där unga som vanligtvis inte får stå på den här scenen skulle få möjlighet till den chansen. Och det finns ju så mycket talang i hela landet, säger hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN